28.06.2022
"De necrezut!". Fotbalistul care a spus "pas" Cupei Mondiale de dragul sotiei sale rusoaice, facut praf in tara sa natala

Polonia nu va putea miza pe un fotbalist important la Cupa Mondiala din Qatar, turneu la care si-a asigurat participarea inca din martie. 

Este vorba de Maciej Rybus (32 de ani), unul dintre fundasii cu cele mai multe selectii din istoria tarii sale. Selectionerul Czeslaw Michiniewicz (52 de ani) a ales sa nu il ia in calcul deoarece aparatorul joaca in Rusia, la Spartak Moscova, si a refuzat ocazia de a se transfera in alta parte vara aceasta. 

Cu siguranta asa suna vara! Iuliana Beregoi si-a surprins fanii cu o noua melodie: „A iesit o bomba...” - FOTO/VIDEO

Fotbalistul care a ales sa ramana in Rusia pentru sotie in detrimentul Cupei Mondiale, pus la zid in tara sa natala

Rybus s-a ales cu un val de critici in tara sa natala, asa cum era de asteptat. Publicatia Sport l-a condamnat aspru pentru alegerea sa, intr-un articol titrat "Pentru luxul rusesc, Maciej Rybus a spus 'adio' nationalei. Traieste ca un tar la Putin".

"Rusii omoara ucraineni, ii jefuiesc pe vecinii nostri din est, dar ii si platesc bine pe fotbalisti. Viata luxoasa a lui Maciej Rybus costa o avere, dar nu isi va putea cumpara onoarea pierduta.

Va castiga jumatate de milion de euro pe an la Spartak, dar a pierdut respectul a milioane de polonezi. De necrezut ca a decis sa ramana in Moscova pentru urmatorii doi ani", se arata intr-un fragment din articol. 

Principalul motiv pentru care Rybus a refuzat sa plece din Rusia ar fi faptul ca sotia sa, Lana, este rusoaica si vrea sa ramana in tara lui Vladimir Putin (69 de ani). 

Ipostazele adorabile in care Gina Pistol a surprins-o pe fiica ei, Josephine: „Se vede ca-i fata mamei” - FOTO

Cine este Maciej Rybus

Rybus si-a inceput cariera in Polonia, la MSP Szamotuly, in 2006. Un an mai tarziu, a plecat la cea mai puternica echipa din tara, Legia Varsovia.

Rybus a ajuns pentru prima oara in Rusia in 2012, cand a fost transferat de Teker Grozny pentru 3,2 milioane de euro. Dupa alti patru ani, a facut pasul cel mare catre Lyon, insa nu a rezistat decat un sezon la clubul francez. 

Vreme de 5 ani a jucat pentru Lokomotiv Moscova, iar recent a schimbat echipa, plecand la Spartak Moscova. 

  • 66 de selectii are Maciej Rybus pentru nationala Poloniei, din 2009 si pana recent.
Articole din aceeasi categorie