07.02.2023
Daca iti plac senzatiile tari si vrei sa-ti depasesti limitele, diving-ul este alegerea potrivita! La Chisinau poti practica acest tip de sport intr-un bazin cu o adancime de tocmai 4 metri: „Avem copii de 10 ani, dar si oameni in varsta” - VIDEO

Nu este neaparat sa zbori in tarile calde pentru a trai experiente noi. Diving-ul este un sport extrem si ai posibilitatea sa il practici la Chisinau, in cel mai adanc bazin din capitala. Reporterul PRO TV, Iulia Deliu, a fost acolo si a trait emotii intense. Vezi mai multe detalii intr-un reportaj marca O Seara Perfecta.

Reporterul Iulia Deliu a povestit ca isi dorea de mult timp sa incerce aceasta noua experienta. „Diving-ul este o experienta pe care mi-am dorit sa o traiesc de mult timp si credeam ca acest lucru se va intampla undeva prin tarile exotice, insa mare mi-a fost mirarea sa aflu ca exista cursuri de diving la noi in chisinau. Sunt nerabdatoare sa vad cum ma voi simti sub apa.”

Cel mai adanc bazin din Moldova are 4 metri, o adancime potrivita pentru a invata sa faci diving. Atrasi de o lume noua, bogata in culori si vietuitoare, se pare ca sunt tot mai multi iubitori de senzatii tari. „Diving-ul este un instrument prin care primim placere. Acesta nu este un sport unde sunt medalii, trofee, aici exista un singur scop, cel de a primi placere. Cursurile sunt facute pentru ca voi sa practicati acest sport in siguranta.”, a mentionat instructorul in diving, Serghei Legheida.

Ca sa te bucuri din plin de lumea subacvatica, sa te simti relaxat si in siguranta sub apa este nevoie sa cunosti niste reguli. „Este important sa tinem minte ca atunci cand intram in apa apare presiunea si aceasta apasa urechile noastre. Cand simtim presiunea in urechi trebuie sa astupam nasul, sa inspiram pe gura si sa respiram pe nasul astupat.”, a spus Serghei Legheida.

A dat jos 3 kilograme in doar 3 zile. Afla de ce Katy Black a slabit atat de repede, dar si cum arata cum: „Asta este foarte rau, dar...” - VIDEO

Vestea buna este ca fiecare, de la mic la mare poate practica diving-ul. „Noi ne ocupam cu diving-ul cu absolut toti doritorii. Avem copii de 10 ani, dar si oameni in varsta. La ultimele cursuri vin din ce in ce mai multe femei.”, a adaugat instructorul in diving.

Este prima data cand reporterul Iulia Deliu a facut scufundari si a fost nevoita sa treaca o instruire, dupa care a imbracat echipamentul si a trait una dintre cele mai tari experiente din viata sa.

Divingul este modalitatea perfecta sa-ti depasesti limitele si sa treci peste anumite frici. „Multi se tem de rechini, insa poti inota in zone unde ei nu sunt.”, a mentionat instructorul in diving, Serghei Legheida.

Chiar daca are deja experienta scufundarilor, vloggerita Tatiana Koberidze si-a dorit sa faca un curs de diving pentru a se simti mai sigura la adancime. „Mie mereu imi este frica, insa cand ajung in apa fricile dispar si ma simt confortabil.”, a spus vloggeria.

Va lansa in curand un nou videoclip! Valentin Nica - interpretul hitului „Un Pahar Cu Vin” a oferit detalii despre noul sau proiect muzical, dar si despre secretul succesului sau - VIDEO

Dupa ce va dobandi cunostintele necesare, Tatiana deja stie care sunt destinatiile unde si-ar dori sa faca diving. „Vreau sa inot in cel mai mare si adanc bazin din lume. El se afla in Dubai. Mai vreau sa inot in Maldive cu rechinii.”, a povestit Tatiana.

Articole din aceeasi categorie