31.07.2024
Cel mai tânăr judocan din istoria Republicii Moldova! Mihail Latîșev a debutat la Jocurile Olimpice la vârsta de 20 de ani - FOTO

Cu o inimă plină de speranță și determinare, Mihail a pășit pe tatami împotriva campionului mondial din ultimii trei ani, georgianul Tato Grigalashvili. Deși a fost învins în golden score, Mihail a demonstrat o forță și un curaj remarcabil, luptând până la ultima secundă.

La doar 20 de ani, judocanul nostru Mihail Latîșev a trăit un moment de neuitat: debutul său la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. 

Antrenorul Valeriu Duminică înainte de debut a menționat: „Din câte cunosc eu, încă niciun judocan de 20 de ani nu a fost la Olimpiadă. Are o explozie fenomenală în timpul procedeelor. Este un sportiv care se mișcă bine și mă repet, e talentat. La Jocurile Olimpice nimeni nu contează pe el foarte mult. Este un băiat tânăr. Dar el poate face o surpriză și poate învinge orice sportiv, fie adversarul este campion, fie vicecampion olimpic. La cantonament îi aruncă pe majoritatea, atunci când se simte bine și încrezător. De aceea, eu cred că el ne poate face o surpriză”.

Ecourile trecutului! Ce impact au experiențele din copilărie și relațiile anterioare asupra vieții de adult. Eugenia Staver, psiholog „Studiile arată că implicarea activă a părinților contribuie la...”

Mihail a pășit pe tatami împotriva campionului mondial Tato Grigalashvili și deși a fost învins în golden score, judocanul a demonstrat o forță și un curaj remarcabil, luptând până la ultima secundă.

Judocanul Mihail Latîșev este și polițist de frontieră. Cu un mesaj de felicitare după participarea la Jocurile Olimpice au venit și colegii de la serviciu: „Ai arătat ce înseamnă să fii o forță! Indiferent de rezultat, colegii tăi din Poliția de Frontieră sunt alături de tine și știm că vei străluci în continuare în alte competiții. Suntem mândri de tine, Mihail Latîșev! Astăzi, polițistul de frontieră Mihai a debutat la Jocurile Olimpice în proba de Judo, categoria 81 de kilograme. A făcut o luptă frumoasă, dar într-un final a cedat în fața unui adversar puternic, Tato Grigalashvili, campion mondial din ultimii trei ani”.

Câți bani primește David Popovici după ce a cucerit medalia de AUR la JO 2024: „A fost o luptă de câini, fix aşa aş descrie-o”

Judocanul Denis Vieru a adus duminică, 28 iulie, prima medalie, cea de bronz, pentru Republica Moldova, la Jocurile Olimpice. Astfel, sportivul va încasa 2 milioane de lei pentru această performanță istorică în judo-ul moldovenesc.

Totodată, la 29 iulie, judocanul moldovean Adil Osmanov a cucerit bronzul la Jocurile Olimpice de la Paris, învingându-l pe italianul Manuel Lombardo.

Reguli care te ajută să te menții frumoasă atât în interior, cât și pe exterior! Victoria Ursu, dietetician: „Nu suntem o nație sportivă din păcate, dar...”

Articole din aceeasi categorie