31.07.2024
Reguli care te ajută să te menții frumoasă atât în interior, cât și pe exterior! Victoria Ursu, dietetician: „Nu suntem o nație sportivă din păcate, dar...”

În căutarea frumuseții autentice, multe femei din țara noastră se întreabă care sunt cele mai eficiente metode pentru a-și accentua aspectul natural. Dieteticianul Victoria Ursu, expert în nutriție și sănătate, a identificat cinci reguli de bază care contribuie semnificativ la îmbunătățirea felului în care arătăm. Aceste sfaturi nu se referă doar la aspectul exterior, ci și la modul în care stilul de viață și alimentația influențează sănătatea noastră. Iată cum poți integra aceste recomandări în rutina ta zilnică.

Totul despre mâncatul pe fond emoțional! Nelea Panfil, psiholog: „Apelăm la ciocolată când avem insuficiență de iubire”

Victoria Ursu a dezvăluit că femeile din Republica Moldova pe lângă faptul că sunt frumoase, sunt și foarte descurcărețe:„Pentru că 90% consult femei basarabence, am observat multe lucruri în comun. Sunt toate frumoase, cu o capacitate extraordinară de a se dezvolta pe mai multe domenii: personal, social, profesional, spiritual. Au nevoi comune, una din cele mai evidente este să se simtă frumoase și îngrijite. Și pentru că modul cum ne simțim este foarte important pentru felul în care arătăm, putem liniștite pune semnul egalității între frumoasă și sănătoasă”.

Un top cu 5 reguli de bază pentru a spori frumusețea femeilor de la noi din țară, după părerea dieteticianului Victoria Ursu sunt:

Echilibrul alimentar e undeva pe mijloc

„Mi-e foarte cunoscută fraza: „Victoria, de când mă știu slăbesc și tot plinuță sunt!”. Fie mergem pe diete restrictive, fie ne permitem tot ce ne poftește inima. Rupem cercurile vicioase dacă tot nu ne putem liniști în relația cu corpul. Cum? Făcând altceva cu ce eram obișnuite până acum. Apelăm la intuiție și specialiști”, a spus Victoria.

De ce nu recomandă kinetoterapeutul Cristian Pînzari înotul ca și tratament de bază în tratarea scoliozei: „În acest caz recomand strict...” - VIDEO

Peste tot mâncăm echilibrat

Zilele în care nu ne putem abține de la mâncare sunt doar o scuză. Dieteticianul a explicat că abținerea este un examen: „În zile obișnuite de muncă, la ultra all inclusive în Turcia, la hram, nuntă, la mama acasă sau la fourshette-ul la care am nimerit întâmplător. Eu le zic „examene de absolvire”. Trec cu brio acele persoane care au lucrat și eliminat conștient obiceiurile proaste”.

Munca necesită răsplătire

Toate trăirile negative pe care le simțim vin la pachet cu kilogramele în plus: „Se poate și cu mâncare, dar mai bine diversificăm plăcerile. Am fost învățate de mici să muncim foarte mult, adunând astfel frustrări, supărări pe care le transformăm în kilograme de grăsimi”.

Alege accesoriile potrivite pentru ținuta ta! Modele de genți pentru diferite ocazii - FOTO

Mai mult sport

„De multe ori nu avem grăsimi în plus, ci un corp „nelucrat”. Nu suntem o nație sportivă din păcate, dar putem corecta din fericire”, a spus Victoria Ursu.

Mai multă încredere

Cel mai important lucru este atunci când ne vedem noi frumoase și suntem încrezătoare:„Suntem superbe cu sau fără kilograme în plus pentru că, în esență tot noi suntem. Să nu admitem nicio judecată a unui străin sau a propriei minți privind corpul nostru”.

SURSĂ FOTO: INSTAGRAM/victoriaursu.dietetician

Articole din aceeasi categorie