06.03.2022
Cel mai bun tenismen din lume, Daniil Medvedev, a inlaturat steagul Rusiei de pe contul sau de Instagram

Daniil Medvedev, numarul 1 mondial in circuitul masculin de tenis, a eliminat steagul rusesc de pe profilul sau de Instagram, dupa ce vedetele din Rusia si Belarus au fost sanctionate de Federatia Internationala de Tenis (ITF).

Gestul a fost remarcat de utilizatorii retelelor de socializare, acestia observand ca a renuntat la tricolorul rusesc din prezentarea sa de pe Instagram. Steagul fusese prezent anterior alaturi de descrierea sa, in dreptul sintagmei „jucator profesionist de tenis", dar nu mai figureaza pe contul care este urmarit de putin peste 950.000 de persoane.

Medvedev va fi nevoit acum sa concureze fara numele si steagul natiunii sale, dupa ce ITF a sanctionat Rusia si Belarus la inceputul acestei saptamani, din cauza conflictului din Ucraina.

Zara anunta ca inchide toate cele 502 magazine din Rusia si opreste productia

Federatiile de tenis din Rusia si Belarus au fost suspendate „pana la noi ordine", in timp ce echipele celor doua natiuni nu vor putea concura in acest an in Cupa Davis si in Cupa Billie Jean King - unde Federatia Rusa de Tenis este campioana in exercitiu in ambele competitii.

Agentul lui Medvedev a fost intrebat de jurnalista americana Kimberly Givan de ce noul numar 1 a ales sa elimine steagul din biografia sa, insa acesta a declarat doar ca in acest moment nu sunt dispusi sa comenteze.

Umanitatea nu are granite! Cleopatra Stratan si Edward Sanda au donat pentru refugiatii din Ucraina: „Traim vremuri grele, dar in acelasi timp, nu costa nimic sa fim oameni” - VIDEO

Articole din aceeasi categorie