05.03.2022
Zara anunta ca inchide toate cele 502 magazine din Rusia si opreste productia

Retailerul spaniol de moda Inditex, proprietarul Zara, a intrerupt activitatea comerciala in Rusia, inchizand cele 502 magazine ale sale si oprind vanzarile online, a anuntat sambata compania intr-un comunicat.

Potrivit Ziarului Financiar, proprietarul Zara urmeaza unora dintre cele mai mari branduri occidentale care si-au suspendat operatiunile in Rusia, inclusiv principalul sau rival H&M, in urma invaziei din Ucraina si a impunerii de sanctiuni economice.

„In circumstantele actuale, Inditex nu poate garanta continuitatea operatiunilor si a conditiilor comerciale in Federatia Rusa si isi suspenda temporar activitatea”, a precizat cea mai mare companie de moda din lume.

Rusia reprezinta aproximativ 8,5% din profitul brut global al grupului si toate magazinele Inditex functioneaza pe baza de inchiriere, a precizat Inditex. „Investitia nu este relevanta din punct de vedere financiar”.

Inditex a precizat ca va oferi fortei sale de munca de peste 9.000 de persoane un plan special de sprijin, fara a oferi detalii. Grupul spusese ca cele 79 de magazine ale sale din Ucraina au fost deja inchise temporar.

 

Articole din aceeasi categorie