19.09.2023
Alexandrina Sandu – performanta mondiala! La doar 14 ani a obtinut locul 2 la concursul Dance World Cup, devenind a doua cea mai buna dansatoare din lume - VIDEO

A facut mandra o tara intreaga si a demonstrat ca prin dedicatie si munca putem deveni cei mai buni in lume. La doar 14 ani, o balerina din capitala s-a clasat in top 10 cei mai buni dansatori din lume. Alexandrina Sandu a obtinut locul 2 la concursul Dance World Cup, devenind a doua cea mai buna din lume la categoria ei de varsta. La acest concurs au participat 50 de tari si peste 7500 de participanti. Intreaga poveste a balerinei o aflati dintr-un reportaj marca O Seara Perfecta.

Ea este Alexandrina Sandu, o tanara balerina care la doar 14 ani impresioneaza nu doar prin talentul sau, dar si prin o dedicatie imensa. A inceput sa danseze la trei ani, iar de atunci munceste asiduu si reuseste sa cucereasca cele mai mari scene ale lumii si cele mai importante competitii de dans. In aceasta vara, tanara a reprezentat tara noastra in orasul Braga din Portugalia la concursul Dance World Cup, o competitie de dans la nivel mondial. 

Alexandrina Sandu a mentionat: „Acest concurs a fost unul dintre cele mai importante pentru mine, deoarece am concurat cu concurenti din mai multe tari nu doar din Romania sau de la noi. Sunt onorata ca am reprezentat Republica Moldova la un astfel de concurs foarte grandios si foarte bine organizat”. 

Oktoberfest a ajuns si la Chisinau! Afla unde poti savura atmosfera festivalului, dar si adevaratul gust al berii cehe - VIDEO

Emotiile au fost mari, la fel si efortul depus pentru a demonstra ca este cea mai buna. A concurat alaturi de dansatoare de la cele mai bune academii din Europa chiar daca ea face ore de dans doar de 3 ori pe samptamana.

„Am prezentat variatia Raymonda, variatie clasica, mi-a luat mai mult decat obicei sa ne antrenam. De obicei ne antrenam de 3 ori pe saptamana dar ca sa fiu la fel de buna ca restul participantelor de la academii ne-am antrenat practic in fiecare zi”, a adaugat balerina.

A fost unica reprezentanta a Moldovei la acest concurs important si a purtat cu mandrie drapelul tarii noastre pe strazile din Braga.

Vera Nastasiu in bucataria „Chefi la cutite”! Ce a gatit antrenoarea de dictie, dar si cum au apreciat juratii farfuria - FOTO/VIDEO

Alexandrina Sandu a dezvaluit: „Concursul a fost grandios si ceremonia de deschidere a fost pe masura, acolo mergea cate un reprezentant al fiecarei tari imbracat in costum national, iar in spate erau toti participantii din tara respectiva care defilau pe strazi, era foarte spectaculos”.

In spatele scenei insa concurenta si rivalitatea erau mari, spune Alexandrina. Dar a reusit sa le infrunte, sa dea tot ce avea mai bun si sa reuseasca.

Alexandrina Sandu a povestit: „Vazand cat de puternice erau participantele sigur ca speram la un loc de frunte, dar nu in special locul 1 sau 2 sau anume sa fiu prima, pentru mine a fost un mare succes ca am intrat in top 10”

Unele succese nu se obtin fara durere, la fel este si in balet. Ore in sir petrecute in studiou, disciplina, dedicatie, efort si adesea traume.

„Am avut nenorocul ca inainte de concurs sa ma o trauma la deget, insa din fericire am tratat-o la timp si astfel am putut dansa fara dureri, asta se intampla mereu, dara sa este aceasta profesie. Cred ca toate profesiile au suferinte dar si parti pozitive. Nu am avut momente in care am vrut sa ma dau batuta si sa las acest sport, deoarece imi aduce multa placere si este totusi un vis care vreau sa fie realitate intr-un sfarsit”, a adaugat Alexandrina.

Baletul este marea ei pasiune, totusi pe langa asta reuseste sa fie una dintre cele mai bune eleve in clasa, face pian si pictura si chiar daca nu prea are timp liber, ceea ce face ii aduce o placera imensa.

Olia Tira – iubeste din nou! Interpreta a vorbit despre cum s-au schimbat lucrurile de cand a aparut cineva in viata ei: „Eu cred ca este cel care a fost menit sa fie, dar si cel...” - VIDEO

„Este timp pentru toate, Ma antrenez cu doamna Anastasia, paralel ma relaxez prin desen sau prin cantatul la pian, dar am timp sa si invat si sa merg la scoala”.

Anastasia Homitcaia a mentionat: „Plusul cel mai mare e dorinta enorma de a face balet a Alexandrinei, si capul lucreaza foarte bine. Sunt copii carora le poti spune de mii de ori, dar acolo nu se prinde, nu te aude si de la asta stai pe loc. Insa la ea capul lucreaza foarte bine, la unii li se pare ca ce este acolo sa dansezi insa nu e asa, trebuie foarte buna coordonare sa ai”.

Are visuri mari si nu se opreste aici, spune tanara balerina care vrea sa danseze pe cele mai importante scene din lume.

„Visul meu este sa dansez pe marea scena din Franta, dar pentru asta mai intai trebuie sa muncesc mult apoi vom vedea”,  a daugat Alexandrina Sandu.

Articole din aceeasi categorie