Va propun o salata de orz cu ton si naut care cuprinde in ea prospetimea verii, dar si toate substantele necesare pentru o alimentatie sanatoasa.
In aceasta salata am folosit ingrediente in mare parte din conserve cum este si nautul fiert conservat Mazza, astfel economisim timp dar nu renuntam la calitate. In aceasta salata de orz cu ton si naut avem o fantezie de culori, gusturi si texturi ale ingredientelor. Este o salata ce poate fi consumata la un picnic sau ca aperitiv la o cina estiva.
Salata de orz cu ton si naut
Portii |
Timp de preparare |
Timp de gatire |
12 persoane |
20 minute |
30 minute |
Ingrediente
- 300 g orz arpacas
- 1 conserva naut 400 g Mazza
- 1 conserva masline verzi / negre
- 1 conserva ton 160 g
- 50 g capere
- 4 rosii
- 1 conserva mazare 400 g sau 300 g mazare fiarta
- 100 g porumb din conserva sau fiert
- 1 morcov
- 5 linguri ulei extravergin de masline
- sare
Etape
1. Fierbem orzul cam 25 minute cu putina sare sau pana este gata. Il scurgem de apa si il lasam sa se raceasca. daca are tendinta sa se lipeasca, il amestecam cu o lingura de ulei.
2. Scurgem tonul de ulei sau zeama. Scurgem mazarea, porumbul, maslinele, caperele de zeama, le spalam si le uscam. Taiem maslinele rondele.
3. Spalam rosiile si le taiem. Le lasam sa se scurga de zeama. Curatam morcovul si il taiem rondele. Amestecam toate ingredientele cu orzul. Asezonam cu sare si ulei extravergin de masline.
Reteta preluata de pe blogul „Gust si Aroma”