26.12.2023
Baba neagra ca la bunica! Afla reteta de la Iulia Palade, cofetar: „Gaurile se formeaza cand...” - VIDEO

Considerata regina bucatelor moldovenesti, baba neagra nu lipseste de pe masa de sarbatoare, in special in nordul tarii. Gospodinele de acolo sunt experte in pregatirea ei, iar secretele le poti afla in cadrul unui reportaj marca O Seara Perfecta.

Iulia este pasionata de gatit si a mostenit reteta de baba neagra de la bunica ei. Chiar daca este o reteta ce implica ingrediente simple, este important sa respectam etapele de pregatire. „Avem nevoie de 10 oua, 300 de grame de faina, o lingura si jumatate de bicarbonat de sodiu, 300 de grame de zahar, 200 de mililitri de ulei, 500 de mililitri de lapte, 250 de mililitri de chefir si 25 de mililitri de tuica”, a spus Iulia Palade, cofetar.

Dupa ce am cernut 300 grame de faina, adaugam bicarbonatul de sodiu si amestecam. „Mai departe adaugam zaharul si uleiul”, a explicat Iulia Palade.

Vedetele de la noi isi amintesc despre Craciunul din copilaria lor: „Cand prima data am vazut bradul asa tare m-am bucurat ca m-am urcat pe el si l-am dat jos” - VIDEO

Intreaga compozitie se amesteca pana obtinem o masa omogena. „Mai departe adaugam laptele si amestecam foarte bine. In cele ce urmeaza adaugam tuica si chefirul”, a mentionat cofetara.

Pentru cateva minute batem ouale cu mixerul pana otinem o spuma. „Dupa ce am batut ouale putem sa amestecam cu restul compozitiei. Ungem ceaunul cu unt si presuram cu crupa de gris ca sa nu se lipeasca si turnam lichidul si acoperim cu un capac. Pleaca la cuptor la temperatura de 200 de grade pentru 2 ore, inca 2 ore micsoram temperatura la 100 de grade”, a spus Palade.

Nicole Kidman, dezvaluiri despre casnicia cu Tom Cruise

Dupa ce s-a copt, baba s-a racit timp de 1 ora. „Asteptam pentru ca sa iasa usor din ceaun. Gaurile se formeaza cand intra tuica in reactie cu chefirul”, a explicat Iulia.

Articole din aceeasi categorie