09.07.2024
„Ziua în care am plâns în hohote”! Olga Țapordei împărtășește fiecare moment trăit în timpul expediției spre Vârful Denali - FOTO/VIDEO

Olga Țapordei postează cu regularitate experiențele trăite în timpul escaladării munților, pe pagina ei de Instagram. De data aceasta, femeia a mărturisit că în una dintre zile a plâns în hohote. Ce moment a provocat-o să fie atât de emotivă, vezi în articolul de mai jos. 

Ziua a șasea de călătorie spre Denali a fost una dintre cele mai emoționante pentru Olga Țapordei. „Ziua 6, ziua în care am plâns în hohote… Pe la 4100, când am mers din camp 2, mai aroape de camp 3, ca să ne lăsăm jumătate din lucruri pentru campurile de mai sus”, a scris femeia în descrierea unei postări pe pagina ei de Instagram. 

„De dimineață, era frig cumva, vizibilitate 0. Sincer, eram sigură că Tom, va spune: „Nu azi”. Dar nu, a spus: „Mai așteptăm o oră, sus pare să fie ok”. Ne-am îmbrăcat, eu am pus tot ce aveam pe mine. Oricum îmi era frig, până în momentul în care am început să ne mișcăm. E un traseu greu din camp 2 în camp 3, se știe, mi-au spus și ucrainenii, care i-am întâlnit în Base Camp, că Margarita lor, era gata să renunțe”, a continuat să povestească Olga. 

Nu a permis greutăților să o doboare! Cum a fost copilăria campioanei Anastasia Nichita, dar și ce situații i-au modelat cacracterul - VIDEO
Țapordei explică că doar acum a înțeles de ce au fost folosite atâtea măsuri de siguranță: „Tot pe acest traseu mai este și Windy Corner, deci pe mine, practic mă lua vântul aici cu tot cu sanie și rucsac. Nu exagerez deloc. Acum a venit claritatea de ce atâtea siguranțe, înmulțit la 2, cum a fost pe Everest sau Antarctica, între noi, între noi și rucsac, între noi și sanie, totul dublat practic”.

Poți slăbi până la 6 kilograme în doar 10 zile! Antrenoarea Mihaela Cavcaliuc știe secretul: „Eliminăm grăsimea de pe corp fără suplimente, fără sport” - VIDEO

Iar în momentul în care au depășit regiunea numită Windy Corner, vântul s-a liniștit, iar norii au plecat. „După ce am depășit acest colț, s-a liniștit și vântul, au plecat norii grei și s-a deschis o imagine… Ca în filmele de la National Geographic. Aici a fost acel moment cu un bocet din toată inima și sufletul, în hohote cu lacrimi care curgeau șiroaie, iar mintea tot repeta: „Mulțumesc, mulțumesc Doamne, pentru că văd asta cu ochii mei”. Recunoștință e tot ce simțeam în acel moment, și fericire. Mă simt aleasă, din nou”, a scris femeia.

Olga Țapordei este prima femeie din Republica Moldova care a cucerit muntele Everest. De asemenea, este cunoscută în mediul online având o comunitate de peste 106 de mii de urmaritori.

SURSĂ FOTO/VIDEO: Instagram/ tapordei

Articole din aceeasi categorie