04.04.2022
Zelenski, la Premiile Grammy: ″Nu exista ceva care sa se opuna mai mult razboiului decat muzica″

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a intervenit printr-o inregistrare video la cea de-a 64-a gala a premiilor Grammy.

El a transmis mesaj inregistrat in care a cerut artistilor prezenti sa nu taca in fata invaziei ruse, pentru ca nu exista nimic care sa se opuna mai mult razboiului decat muzica, relateaza EFE.

Bruce Willis nu va mai primi „Zmeura de Aur”, dupa ce s-a aflat diagnosticul grav de care sufera: „Ar fi fost nepotrivit...”

Tacerea este moarte, spuneti adevarul prin versurile voastre, pe retele de socializare sau pe posturi de televiziune”, a subliniat Zelenski.

De pe ecranul salii M GM Grand Garden Arena din Las Vegas unde s-au desfasurat anul acesta in mod exceptional premiile Grammy anul acesta, Zelenski a avut oportunitatea de a-si transmite mesajul, lucru care nu a fost posibil la ultima editia a premiilor Oscar, unde participantii s-au limitat sa pastreze un minut de tacere pentru victimele razboiului din Ucraina.

Muzicienii nostri nu se imbraca de gala, au fost nevoiti sa iasa sa lupte pentru a apara libertatea de a putea iubi, a trai si a face ca muzica sa fie ascultata”, a adagat presedintele ucrainean.

Interventia sa a fost urmata de un recital al artistului John Legend, care a interpretat la pian balada “Free” (Libre), alaturi de Lyuba Yakimchuk, o poeta ucraineana din regiunea Donbas care a reusit sa fuga din tara in urma cu cateva zile.

Jackie Kennedy a petrecut o noapte cu Frank Sinatra: "Intotdeauna am fost indragostit de ea"

Scena premiilor Grammy s-a luminat in albastru si galben, culorile steagului ucrainean, in timp ce pe ecrane au fost proiectate imagini ale razboiului.

Organizatorii premiilor Grammy au pus la dispozitie, in colaborare cu organizatia Global Citizen, un numar de contact pentru ca spectatorii sa-i poata ajuta pe cei afectati de razboi.

Articole din aceeasi categorie