„Sărbătorim unul dintre cele mai importante prepatrate culinare din lume, burgerul, dar pentru că ne dorim să ieșim din tipare, vă propunem o rețetă mai spectaculoasă și anume - sushi burger”, a spus Iulia Deliu, reporter Pro TV.
Din doar câteva ingrediente, obții un burger de toată frumusețea. „Astăzi vom prepara ceva special. Ce e legat de burgerul în stil japonez, avem ingrediente pe care nu le întâlnim niciodată într-un burger clasic. La final o să vedeți ce frumusețe o să obținem din aceste ingrediente: orez, creveți, icre, avocado, castraveți, nori și cremă de brânză. Ne ia fix 5 minute pentreu a prepara”, a spus omul de afaceri Dan Meșina.

Îmbrăcăm mănuşile şi înmuiem mâinile puţin în ulei, pentru ca orezul să nu se lipească. După luăm niște nori, care este și baza burgerului. „La prima etapă o să luăm nori, pe care îl fixăm bine și atent, luăm orezul deja pregătit, fiert, care se prepară în timp”, a notat Dan.
„După ce am fixat bine orezul, punem crema de brânză. Adăugăm tobiko, fixăm. Avem creveții, care au ceva special. În general, umplutura poate fi după gustul fiecăruia. La mine în meniu sunt două tipuri, cu somon și cu creveți. Urmează avocado și castravetele, care la fel au valoare. Ultima etapă este să acoperim totul cu orez, să pregătim bine. Urmează și multă cremă de brânză”, a mai explicat omul de afaceri.
„Până a duce sushi burgerul la prăjit, îl împachetăm în nori”, a subliniat Meșina.
După ce a fost prăjit, Iulia Deliu a fost cea care a gustat prima burgerul. „Domnul bucătar, nu stați degeaba la bucătărie, e delicios”, a menționat reporterul Pro TV.

Sursa Foto/Video: Instagram, Tik Tok