Vera Nastasiu a mentionat in platoul serilor perfecte ca acest caietul este recomandat copiilor cu varsta de la 4 pana la 12 ani. De asemenea aceasta a spus ca i-a luat 9 ani pentru a scrie carti dedicate dictiei. „Pana la 12 ani ar trebui sa ne rezolvam aceste dificultati de articulare. In urma cu aproape 9 ani, atunci cand am lansat proiectul dictie.md ma uitam la televizor la un post de televiziune romanesc si era cineva intr-un interviu si povestea ca i-a luat cam 7 ani sa scrie o carte si eu la acea vreme ziceam ironica „Normal ca ti-a luat 7 ani, pentru ca nu ai ce spune. Sa vezi eu cum intr-un an de zile scot o carte.” Acum au trecut 9 ani de cand am dezvoltat proiectul dictie.md si eu abia am scos prima mea carte ca ulterior ca urmeze si manualul pentru clasa I-a, a IV-a.”, a povestit antrenoarea de dictie.
De asemenea, Vera a explicat de ce manualul poarta numele de caiet. „Este o carte care poarta titlul de caiet logopedic pentru ca in ea scriem. Daca folositi un anumit tip de cerneala, il stergeti si ulterior ceilalti copii din familie pot sa mai scrie pe el si sa lucreze. Cat priveste partea de continut, in acest caiet eu am divulgat niste secrete care tin de partea de articulare. Cand parintii ajung intr-o sala de curs si isi doresc ca cei mici sa rezolve un defect de vorbire, el nu stie exact cum sa puna limba, cum sa puna buzele, dar in carte o sa gasiti la fiecare dintre sunete pozitia corecta a buzelor, partea vizuala, auditiva, verbala.”, a explicat aceasta.
Potrivit celor spuse de Vera Nastasiu, cu acest caiet si cu multa implicare orice parinte isi poate invata copilul acasa sa vorbeasca corect. „Acest caiet este destinat copiilor care impreuna cu parinti, logopezi, educatori, fac un salt extraordinar in a dezvolta abilitaeta lor de comunicare si a corecta anumite tulburari de limbaj. Incurajez parintii sa se implice si sa nu lase tot greul crezand ca scoala, gradinita, rezolva asta.”
„Au am la mine la curs copii de 12 ani care nu pot forma o propozitie dezvoltata, am copii care nu stiu cum se numesc obiectele din casa pentru ca ei au fost lasati de catre mama si tata acasa pentru ca acestia sunt nevoiti sa plece la munca. Copii fac ceea ce vad decat ceea ce li se spune.”, a mai adaugat antrenoarea de dictie.