Înainte de a-și deschide restaurantul, Danalachi a acumulat experiență lucrând într-o companie multinațională și la Ministerul de Externe. „Eu nu vreau să fac parte din acest sistem bolnav, eu vreau să contribui acolo unde eu pot înflori, nu acolo unde mie îmi face rău. Atunci când faci loc de ceva, lucrurile se întâmplă. Eu am câștigat 2 burse de studiu și mi-am dorit să le fac pe amblele. Am lucrat într-o companie multinațională în domeniul comerțului de pește proaspăt și în același timp lucram pentru un proiect al Ministerului de Externe, pentru că aveam celălalt master, legat de managementul organizațiilor non-profit”, a povestit antreprenoarea.
Aurica și soțul ei s-au cunoscut la o petrecere de ziua unui prieten. La scurt timp după întâlnire, au decis să deschidă împreună restaurantul Cipasso: „Cu soțul ne-am cunoscut la o zi de naștere, la singurul prieten pe care îl aveam comun. El lucra de 15 ani în centrul Romei, la început ca ospătar, apoi ca manager la un restaurant, iar apoi s-a specializat în deschiderea lor”.
„Atunci când ne-am cunoscut el era în proces de deschidere a unui restaurat, iar eu am zis: „Minunat! Hai să-l deschidem”. Acesta este restaurantul din centrul Romei - „Cipasso”, care a intrat în <<Ghidul Michelin>>”, a continuat antreprenoarea.
Restaurantul Auricăi a fost inclus în Ghidul Michelin acum 5 ani: „S-a întâmplat în 2019 prima oară. La un moment dat, un client ne-a spus că ne-a găsit în Ghidul Michelin. Nu putem face un demers pentru a ne include acolo. Inspectorii vin incognito, mănâncă ca niște clienți obișnuiți și apoi decid dacă merită sau nu restaurantul să fie inclus în ghid”.
La început, moldoveanca visa doar să facă bani din această afacere: „Venind dintr-o situație foarte grea, unul dintre obiectivele mele era să devin bogată, să mănânc într-un restaurat fără a mă uita la prețuri, să pot călători și să-mi cumpăr haine, lucruri banale pe care și le doresc toți”.
De-a lungul timpului, Aurica Danalachi și soțul ei au întâmpinat mai multe provocări, dar împreună le-au depășit: „Cea mai mare provocare la început au fost resursele financiare, să înțelegem suma pe care o poate investi fiecare dintre noi. După asta a trebuit să găsim locația și licența. În centrul Romei nu fiecare al doilea poate să-și deschidă un restaurant, acolo a fost stabilit un număr de restaurante”.
Au muncit cot la cot pentru a aduce vizibilitate afacerii, chiar dacă asta uneori însemna să facă reduceri și să dăruiască lucruri: „Avem o deservire foarte bună, ne interesăm de clienți, iar ei sunt entuziasmați, acesta e momentul în care poți să-l rogi să împărtășeacă și cu alți oameni experiența lui pe Tripadvisor. Asta putea însemna reduceri, dacă clientul nu era mulțumit, lucruri dăruite. Am deschis restaurantul în aprilie, iar în august am reușit să-l aducem în top recomandări”.
SURSĂ FOTO: Facebook/Aurica Danalachi