24.05.2023
Veronica Lungu - in scaun cu rotile, dar mai independenta! Vezi cum se deplaseza acum: „Am stat ca intr-o colivie, nu puteam sa ies nicaieri...” - VIDEO

Dupa un accident cumplit care i-a schimbat viata si deja mai bine de 5 ani a tintuit-o in scaunul cu rotile, Veronica Lungu a devenit mai independenta. Femeia a achizitionat un batec care fiind anexat la scaunul ei cu rotile o ajuta sa se deplaseze fara ajutorul cuiva. Vezi dintr-un reportaj marca O Seara Perfecta cum arata acest dispozitiv si cat de mult i-a usurat viata Veronicai.

Veronica Lungu, femeia plina de viata si mereu cu zambetul pe fata indiferent de provocarile pe care i le-a pus viata in cale, anul trecut era insotita de mama si copii ei, asa cum avea nevoie de ajutor pentru a se deplasa. Acum, insa femeia a devenit mai independenta cu ajutorul unui dispozitiv care se ataseaza la scaunul cu rotile.

„Este un batec, asa se numeste, o roata care se ataseaza la scaunul cu rotile si poti circula de sine statator adica fara ca sa rogi pe cineva. Este foarte, foarte bine ca sa-l aiba o persoana in situatia mea.”, a marturisit Veronica.

Elon Musk socheaza din nou! Avertizarea din spatele pozelor cu el sarutand un robot, generate de Inteligenta Articiala

Fiul Veronicai, visa ca intr-o buna zi mama sa sa-l poata lua de la gradinita asa cum o fac si alte mame. De cand are acest batec, Veronica isi poate duce si aduce copii de la gradinita. „Ca sa ies in parc sau chiar sa merg dupa baiat la gradinita. El astepta mama sa vina sa-l ia de la gradinita. Prima data cand m-am dus sa-l iau, el a fost cel mai fericit, el a strigat in gura mare vine mama. A fost un moment bucuros si pentru el si pentru mine. Am stat ca intr-o colivie, nu puteam sa ies nicaieri, trebuia cineva sa ma duca si sa ma aduca si doar acolo, in parc sau intr-un local, mi mult nu. Dar acum circul tot orasul, deja cunosc si partile pe unde trebuie sa urc, pe unde trebuie sa cobor ca sunt borduri.”

A vazut acest dispozitiv pentru prima data in Spania, iar de atunci si l-a dorit mult. A durat cativa ani pana a adunat banii si a reusit sa-l cumpre la mana a doua. „Eu mi-l doream de foarte mult timp, de fapt cand am fost la recuperare in Spania acolo am si descoperit, practic acolo multi o aveau si eram curioasa. Intre timp am strans banutii si am cumparat-o la mana a doua, nu e nou deoarece e foarte scumpa.”

Prin Leova, orasul in care locuieste, Veronica circula cu acest dispozitiv dar totusi intalneste unele dificultati. „Am permis de conducere si e cam aceiasi situatie, doar trebuie sa imi pun niste oglinzi ca sa pot vedea din spate, dar mai intorc capul cand vad ca se aude ceva. Masiniile ma ocolesc, pe timp de ploaie nu circul pentru ca ma stropeste.”

Fiica lui Johnny Depp, asemanare izbitoare cu mama sa, Vanessa Paradis! Lily-Rose, superba la Cannes

Veronica a inspirat si alte persoane cu dizabilitati care ii cer mai multa informatie despre aceasta achizitie, asa cum la noi in tara nu se gaseste. „In oras la mine suntem trei persoane cu astfel de dispozitiv. In Republica Moldova nu se gaseste, doar peste hotare, cred ca in orice tara il gasesti in magazine specializate pentru persoanele cu dizabilitati. La noi nic un scaun cu rotile mai performant nu gasesti, nu mai spunem de o astfel de roata.”

Diagnoza ei nu o impiedica sa se implice in diferite proiecte, in ultimul an, Veronica a participat la cateva concursuri de frumusete pentru persoanele cu dizabilitati. 

Shakira, adusa in pragul disperarii! Vedeta de care nu mai poate scapa: "L-a implorat sa nu mai flirteze cu ea!"

„A fost foarte frumos, indeosebi evenimentul din Bucuresti nu o sa-l uit niciodata fiindca am avut o stilista foarte buna, frumoasa, intelegatoare, am discutat orice detaliu. Pentru prima data am cunoscut-o pe Andreea Marin, anul acest o sa fie Frumusete fara Limita in Chisinau, pe 7 octombrie.”

Pentru a fi si mai independenta, Veronica viseaza la o masina adaptata nevoilor sale, astfel in cat sa nu aiba nevoie de insotitor atunci cand merge undeva.

Articole din aceeasi categorie