08.07.2024
Verifică dacă ai luat aceste 5 lucruri în valiza de mare - FOTO

O vacanță la mare este așteptată de toată lumea, pentru că promite relaxare, soare și distracție. Uneori febra pregătirilor și entuziasmul pentru planurile făcute distrag atenția de la lucrurile esențiale de care este cu adevărat nevoie în acest tip de vacanță.

Poate că ți s-a întâmplat de mai multe ori să fii în situația de a ajunge la destinație și de a realiza că ai uitat ceva esențial acasă. Ca să eviți acest mic inconvenient și să ai o vacanță fără griji, am pregătit o listă cu 5 lucruri pe care trebuie să le ai în valiza ta și care să te ajute să ai vacanță fără frustrări și regrete.

Verifică acum dacă ai împachetat tot ce trebuie pentru a avea o vacanță de neuitat!

Protecție solară de calitate

Primul și cel mai important lucru pe care trebuie să îl iei cu tine este crema de protecție solară de bună calitate. Pentru că urmează câteva zile în care o să te expui la soare constant, s-ar putea să te trezești cu arsuri chiar dacă ai folosit una. Fă un research înainte de decide care e crema care se potrivește tipului tău de piele. Asigură-te că ai o cremă recomandată de dermatologi cu un SPF de cel puțin 30, care să ofere protecție împotriva razelor UVA și UVB.

Costum de baie și haine de plajă

În toată forfota pregătirilor, nu uita să verifici dacă costumul de baie nu s-a rătăcit în timp ce decideai care sunt accesoriile pe care le vei lua cu tine pe plajă. Mai mult, este recomandat să iei cel puțin două costume de baie, pentru a avea mereu unul uscat la îndemână. Nu uita nici de hainele de plajă: rochii lejere, pantaloni scurți și tricouri confortabile. Un sarong sau un pareo poate fi extrem de versatil și îl vei putea folosi atât ca rochie de plajă, cât și ca șal pentru serile răcoroase.

Așa începe dimineața Vladei Mardari! Ce face prezentatoarea iSănătate pentru a se menține în formă - VIDEO

Aparat de styling pentru păr

S-ar putea ca mergând în vacanță la mare să îți concentrezi atenția spre alte aspecte decât cele care țin de aranjarea părului. Însă după o zi întreagă petrecută în apă sărată și sub razele fierbinți ale soarelui, părul tău poate avea nevoie de ajutor pentru a arăta bine din nou, mai ales în serile pe care le vei petrece în oraș. Ia cu tine un aparat de styling pentru păr care, nu doar te va ajuta să te coafezi în modul ideal pentru tine, dar va asigura o protecție a firelor de păr, care au de suferit din cauza soarelui și a apei sărate.

Accesorii pentru plajă

Accesoriile potrivite pot face vacanța la mare mult mai plăcută. Nu uita să iei cu tine o pălărie de soare și ochelari de soare cu protecție UV pentru a-ți proteja ochii și fața. Expunerea îndelungată la soare fără aceste două metode de protecție îți pot afecta sănătatea, iar prevenirea e mult mai plăcută decât tratarea. Ia și prosopul cu tine, îți va asigura confortul pe plajă. După ce ai pus în valiză toate aceste lucruri, gândește-te și la o geantă de plajă spațioasă în care le vei transporta.

Moldova va avea încă 4 atleți la Jocurile Olimpice de la Paris. Cine sunt ei - FOTO

Produse de îngrijire personală

Când petreci mult timp în aer liber și în apă sărată, pielea ta va avea nevoie de îngrijire specială. Un gel de duș revigorant și o loțiune de corp pentru hidratare intensă vor fi binevenite pentru pielea ta, după expunerea la soare. Iar pentru că trebuie să fii pregătită pentru orice situație, o trusă de prim ajutor cu medicamente de bază va fi foarte utilă în caz de mici incidente.

Pregătirea pentru vacanța la mare necesită puțină planificare, dar cu lista potrivită te vei asigura că ai cu tine toate lucrurile necesare. Protecția solară, costumele de baie și hainele de plajă, aparatul de styling pentru păr, accesoriile pentru plajă și produsele de îngrijire personală sunt esențiale pentru a te asigura că vei avea o vacanță fără incidente și fără griji. Verifică de două ori lista și împachetează cu grijă pentru a te bucura de fiecare moment petrecut pe malul mării. 

SURSĂ FOTO: GOOGLE

Articole din aceeasi categorie