23.09.2024
Vă mai amintiți de vremurile când bunicile ne coceau hulubași? Elevii unui liceu din capitală au reînviat tradiția în ajun de Ziua Internațională a Păcii - VIDEO

Elevii unui liceu din capitală au pus mâna pe aluat și au copt niște porumbei de toată frumusețea. Mai multe, vezi într-un reportaj marca O Seară Perfectă.

O bucată de aluat, mânuită cu dibăcie poate fi transformată ușor în simbolul păcii - porumbelul.

Directorul liceului „Vasile Alecsandri”, Daniela Vacarciuc a spus:  „Am fost printre primii care am lansat ideea asta, mulți ani în urmă, cred că de vreo 7 ani facem hulubași pentru toți copiii din școală. Participă la coacere și părinții și copii pentru că, noi suntem un popor mai melancolic, iar copii trebuie să știe ce reprezintă un hulubaș al păcii”.

Scapă de celulită și kilogramele în plus! Masajul cu miere, soluția perfectă pentru tine. Vasile Guțu, kinetoterapeut: „Această procedură este binevenită și pentru bărbați” - VIDEO

Această activitate a devenit deja o tradiție la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Chișinău. „Sunt a 3-a generație de copii cu care coacem în fiecare an hulubi. Facem o acțiune frumoasă, dar și foarte interesantă. Îmi place mult că, copii sunt receptivi și colegii mei de breaslă, dar și directorul liceului vine și coace cu noi împreună și facem o atmosferă frumoasă. Fiecare elev primește câte un hulub la ușa de la intrarea în liceu”,  a menționat Nicoleta Fiodorov, una dintre profesoarele liceului.

Părinții, profesorii, dar și directorul s-au mobilizat din start și au fost foarte receptivi. „Ideea este foarte bună, originală, cu atât mai bine că lucrăm cot la cot cu administrația, care chiar ne susține”, a spus Ion Guțu, un alt profesor.

Cleopatra Stratan, mărturisiri despre momentele dificile din relația cu soțul ei, Edward Sanda: „Asta a trebuit să ne despartă…”

De asemenea, profesoara Nina Șapterfrați a adăugat: „Este o experiență extraordinară atunci când bărbații sunt la egal cu femeile în bucătărie și nu privatizeză doar femeia. Noi avem o inspirație de a ieși niște porumbei extraordinari”.

Profesorii susțin că astfel copiii învață adevăratele valori. „Pe mine acțiunea dată mă poartă spre frageda copilărie, atunci când sâmbăta mama cocea câte un cuptor plin cu pâine, plăcinte, biscuiți și desigur hulubași. E frumos pentru că, astăzi împărtășim din experiențele pe care le avem cu copii noștri pentru că, ei preiau modelul pe care îl oferim noi”, a notat Olga Covalciuc.

Una din elevele liceului a menționat: „Suntem în toiul pregătirilor pentru Ziua Păcii și am decis ca împreună cu pedagogii noștri să pregătim niște hulubi. Este o experiență frumoasă și mai mult de atât, este foarte plăcut că putem lucra cu colegii și cu profesorii”.

Au dat buzna în studiourile PRO TV! Vedetele, prietenii și partenerii de încredere au sărbătorit aniversarea postului de televiziune - VIDEO

„A fost o experiență nouă, dar nu a fost atât de complicat căci am avut profesorii care să ne ajute și doamna bucătar. Mă bucur mult că pot face parte din acest proiect care promovează pacea”, a adăugat o altă elevă de la liceului „Vasile Alecsandri”.

SURSA FOTO: FACEBOOK/Liceul Teoretic Vasile Alecsandri din Chișinău

Articole din aceeasi categorie