23.09.2024
Scapă de celulită și kilogramele în plus! Masajul cu miere, soluția perfectă pentru tine. Vasile Guțu, kinetoterapeut: „Această procedură este binevenită și pentru bărbați” - VIDEO

Te-ai plictisit de şedinţele obişnuite de masaj terapeutic? Ai putea opta pentru masajul cu miere. Aplicată pe corp sau pe față, mierea are rol nutritiv și detoxifiant. Care sunt beneficiile masajului cu miere, dar şi etapele acestuia, află din cadrul unui reportaj marca O Seară Perfectă.

„Înainte de a afectua procedura de masaj cu miere este obligatoriu să efectuăm testarea la alergie pentru că, există persoane alergice și astfel, ar fi bine să evităm momentele neplăcute. Aplicăm mierea pe o zonă mai sensibilă, facem câteva mișcări și lăsăm să acționeze 10-15 minute. Dacă nu se schimbă culoarea pielii atunci avem voie să facem masajul”, a spus Vasile Guțu, kinetoterapeut.

Chiar dacă în urma testării mierii pe piele, reporterului PRO TV Mădălina Sorocovschi nu i-au putut efectua masajul, Vasile Guţu a spus care sunt beneficiile acestuia pentru persoanele care nu sunt alergice: „Masajul cu miere este o procedură naturală de aplicare a mierii pe piele. Scopul este de a înbunătăți circulația sângelui, dar și de a exfolia pielea”.

O femeie a vândut tot ce avea pentru o croazieră în jurul lumii, dar viața ei a luat o turnură neașteptată - FOTO

Masajul cu miere este procedura care ajută la menținerea elasticității pielii, o hrănește și o regenerează. „Pe lângă efectul anticelulitic, mierea ajută foarte bine ca să avem o piele sănătoasă. Ea are un rol antibacterian pentru piele. Această procedură este binevenită și pentru bărbați. Ajută la slăbit, detoxifiază și pielea. Totodată ajută să scăpăm și de câteva kilograme”, a notat kinetoterapeutul.

Iar despre etapele masajului... „În primul rând începem cu pregătirea zonei. Încălzim bine zona cu ulei de cocos sau de masaj. Apoi se aplică mierea. Masajul se efectuează cu mișcări specifice, iar la final înlăturăm mierea cu un prosop cu apă caldă”, a explicat Guțu.

Dacă începi un astfel de tratament, îl poţi efectua o dată pe săptămână, dar trebuie să ţii cont şi de recomandările specialistului: „Dacă este o piele sănătoasă și rezistentă procedura se face de 2-3 ori pe săptămână. Mai apoi este bine de menținut rezultatul. Atunci se face procedura o dată în lună. După masaj este bine de evitat razele solare și expunerea la rece”.

Horoscop 23 septembrie 2024. Situații emoționale intense. Zodiile care au parte de conflicte

De asemenea, un astfel de masaj nu poate fi efectuat cu orice fel de miere: „Este potrivită cea care este mai puțin alergică. Mierea de flori este bine de evitat pentru că, este cea mai alergică. Mierea de mai este mai recomandată”.

SURSA FOTO: INSTAGRAM

Articole din aceeasi categorie