10.10.2022
Un nou proces de viol si agresiune sexuala impotriva lui Harvey Weinstein, la Los Angeles. Fostul producator de film risca pana la 140 de ani de inchisoare

Fostul producator de film Harvey Weinstein, deja condamnat la New York, va reveni luni in fata justitiei americane pentru un nou proces pentru viol si agresiune sexuala la Los Angeles, riscand pana la 140 de ani de inchisoare, relateaza AFP.

In varsta de 70 de ani, producatorul peliculei „Pulp Fiction” ispaseste deja o pedeapsa de 23 de ani de inchisoare in urma condamnarii sale la New York. Acest nou proces aproape coincide cu implinirea a cinci ani de la lansarea miscarii #MeToo, declansata de dezvaluiri despre comportamentul sau de pradator sexual.

La procesul din Los Angeles, Weinstein este acuzat ca a violat sau agresat sexual cinci femei in hoteluri, intre 2004 si 2013.

Audierea, care urmeaza sa dureze doua luni, incepe luni cu selectia juratilor. In iulie 2021, fostul magnat de la Hollywood a pledat nevinovat in timpul audierilor preliminare la tribunalul din Los Angeles.

Scandal intre Emilian Cretu si Tany Vander? Actorul a publicat un filmulet controversat in mediul online care a ajuns in scurt timp viral - VIDEO

Condamnarea sa in martie 2020 la New York, urmata de o detentie imediata si al carei recurs a fost respins, a fost o victorie semnificativa pentru miscarea #MeToo.

In total, aproape 90 de femei, printre care Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow si Rosanna Arquette, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hartuire, agresiune sexuala sau viol. Insa termenul de prescriptie a fost depasit in multe dintre aceste cazuri, unele datand din 1977.

Fostul producator de film a dat intotdeauna asigurari ca denuntatoarele sale au fost de acord cu faptele pentru care este acuzat.

Jessica Biel - cea mai nereusita aparitie din acest an! Actrita a fost criticata de internauti din cauza rochiei pe care a purtat-o - FOTO

Acuzatiile sunt „nedovedite, necredibile si nefondate”, a declarat avocatul sau, Mark Werksman, pentru presa in iulie 2021.

In timpul procesului de la New York, acuzarea le-a cerut juratilor sa creada acuzatiile formulate de victime, fara a prezenta insa probe medico-legale si fara a chema vreun martor la bara.

Fiica lui Paul Walker a aniversat un an de la nunta. Imaginea facuta publica i-a starnit pe fani: „A trecut deja un an?” - FOTO

In California, Harvey Weinstein este acuzat ca a violat un model italian intr-un hotel din Beverly Hills, in februarie 2013, apoi ca a agresat-o sexual pe actrita Lauren Young in baia altui hotel.

Fostul producator este, de asemenea, acuzat in Marea Britanie de agresiuni sexuale care dateaza din 1996.

Articole din aceeasi categorie