Fondatoarea scolii de bune maniere, Alina Plingau, a decis in acest an sa-si doneze ziua de nastere. A sugerat invitatilor, care au venit la aniversarea ei, sa vina cu daruri nu pentru ea, ci pentru copiii ramasi fara parinti de la Centrul de Plasament „Speranta”.
Invitatia pe care a transmis-o oaspetilor sai a fost una sensibila, cu un text emotionant. „Toti au reactionat foarte frumos. Nici eu nu stiam ca o sa-i sensibilizeze atat de mult mesajul meu. A fost un text care a fost scris dintr-o rasuflare atunci cand m-am intors de la Casa „Speranta”. Am tapat cred ca in doua minute textul pentru ca asa ma simtit cu inima. Si ma bucur tare mult ca si invitatii mei au apreciat textul, mesajul. Sunt mandra ca ei au dat culoare invitatiei mele si datorita lor, astazi sunt aici”.
„Invitatii mei sunt evident familia mea, nasii, prietenii, colegii si toti oamenii cu inima mare care stiu sa faca lucruri generoase, cu fapte bune. Bunele maniere e si despre faptele bune. Le-am cerut sa nu vina cu daruri pentru mine, ci pentru copiii de la Casa „Speranta”, pentru ca ei au nevoie de sustinerea noastra, a tuturor. M-as bucura daca ei ar respecta acest „cod” pe care eu l-am cerut. Mi-ar placea sa vina cu articole vestimentare, incaltaminte de iarna, pentru ca ei duc lipsa. Mi-ar placea daca o sa le aduca rechezite noi pentru scoala, niste jucarii, carti. Orice lucru este binevenit pentru ei si am sa apreciez daca o sa respecte cerinta mea”, a explicat Alina Plingau.
Totusi, trainera de bune maniere nu a ales intamplator acest Centru de Plasament. „Este un subiect mai sensibili si mai putin placut pentru mine si familia noastra. Nu am ales intamplator acest Centru de Plasament din orasul Falesti, pentru ca acum 40 si ceva de ani in urma, tatal socru a trait aceeasi poveste pe care o traiesc copilasii de la Casa „Speranta”. El a trait, a copilarit si a crescut 18 ani de zile intr-un internat din orasul Falesti si pentru ca il iubesc atat de mult, ca pe tatal meu, din respect si din recunostinta pentru el am decis sa fac asta”.