01.12.2022
Spune nu violentei obstetrice! Afla de la deputatele Larisa Novac si Marcela Adam cand va avea loc campania de lupta impotriva acestui fenomen: „Aceasta forma de violenta nu este intotdeauna constientizata” - VIDEO

Este inadmisibil ca in anul 2022 o femei sa moara la scurt timp dupa o nastere normala. Este inadmisibil ca altcineva sa ia decizii in locul tau in privinta corpului tau. O campanie de lupta cu violenta obstetrica are loc in aceste zile, iar ce inseamna asta afla de la invitatele emisiunii O Seara Perfecta, Larisa Novac si Marcela Adam, deputate PAS.

La intrebarea Anisoarei Loghin „Ce inseamna violenta obstetrica?”, Larisa Novac a mentionat: „Eu vreau sa va multumesc in primul rand pentru aceasta posibilitate de a vorbi despre violenta obstretica si ginecologica. Acest fenomen este la nivel mondial, dar din pacate in Republica Moldova nu exista statistici care ar vorbi despre acest fenomen. In cadrul campaniei in care noi in calitate de deputate pe platforma deputatelor femei din Parlamentul Republicii Moldova am initiat campania ca sa mergem la femei din toata tara asa incat sa vorbim si sa rupem tacerea. Am pregatit si pliante incat femeile sa vada exemple clare ce inseamna violenta obstetrica. Ne propunem sa ajungem si in institutiile de invatamant asa incat sa vorbim si cu fetele pentru ca este important sa le informam si sensibilizam.”

De asemnea, deputatul PAS a adaugat: „Totodata este important sa cunoasca unde apar aceste forme de violenta fata de femei pentru ca ele apar in cabinele ginecologice, la spitale, la maternitati. Suntem mame si ne dorim ca in Republica Moldova femeile sa fie tratate cu demnitate.”

Horoscop 1 decembrie 2022. Zodia care se va indragosti iremediabil de o persoana pe care abia a cunoscut-o

Misiunea campaniei este de a vorbi despre aceste cazuri de violenta si de a face femeile sa constientizeze gravitatea situatiei.„Cazurile de violenta obstetrica, cazurile de violenta ginecologica afecteaza cea mai frumoasa perioada si anume maternitatea. Este regretabil ca ele au loc. Chiar daca nu este o statistica a acestor cazuri, totusi avem multe povesti dramatice. Acum cativa ani a fost o petitie semnata de circa 100 de femei care au avut curajul sa vorbeasca despre abuzul prin care au trecut in aceasta perioada, fie in perioada prenatala sau in timpul nasterii sau in perioada postpartum. Aceasta forma de violenta nu este intotdeauna constientizata si atunci misiunea noastra a fost sa vorbim, sa informam, sa atragem atentia, sa sensibilizam atentia publica.”, a mentinat deputata PAS, Marcela Adam.

Cat de mult s-a schimbat viata ei dupa aparitia fiului sau: Natalia Gordienko a facut dezvaluiri sincere si emotionante: „Cea mai mare fericire sunt copiii si mai vreau” - VIDEO

Pe data de 2 decembrie urmeaza sa aiba loc si o intrunire cu femeile care au ceva de spus despre violenta obstetrica sau pur si simplu vor sa asiste. Ea va avea loc la Parlament. „Poate participa oricine care are o poveste de spus, oricine vrea sa rapordeze un caz de abuz sau violenta obstetrica. Nu este o campanie orientata impotriva medicilor. Este o campanie prin care punem in evidenta un lucru care se intampla.”, a spus Marcela Adam.

Articole din aceeasi categorie