La intrebarea Anisoarei Loghin „Ce inseamna violenta obstetrica?”, Larisa Novac a mentionat: „Eu vreau sa va multumesc in primul rand pentru aceasta posibilitate de a vorbi despre violenta obstretica si ginecologica. Acest fenomen este la nivel mondial, dar din pacate in Republica Moldova nu exista statistici care ar vorbi despre acest fenomen. In cadrul campaniei in care noi in calitate de deputate pe platforma deputatelor femei din Parlamentul Republicii Moldova am initiat campania ca sa mergem la femei din toata tara asa incat sa vorbim si sa rupem tacerea. Am pregatit si pliante incat femeile sa vada exemple clare ce inseamna violenta obstetrica. Ne propunem sa ajungem si in institutiile de invatamant asa incat sa vorbim si cu fetele pentru ca este important sa le informam si sensibilizam.”
De asemnea, deputatul PAS a adaugat: „Totodata este important sa cunoasca unde apar aceste forme de violenta fata de femei pentru ca ele apar in cabinele ginecologice, la spitale, la maternitati. Suntem mame si ne dorim ca in Republica Moldova femeile sa fie tratate cu demnitate.”
Misiunea campaniei este de a vorbi despre aceste cazuri de violenta si de a face femeile sa constientizeze gravitatea situatiei.„Cazurile de violenta obstetrica, cazurile de violenta ginecologica afecteaza cea mai frumoasa perioada si anume maternitatea. Este regretabil ca ele au loc. Chiar daca nu este o statistica a acestor cazuri, totusi avem multe povesti dramatice. Acum cativa ani a fost o petitie semnata de circa 100 de femei care au avut curajul sa vorbeasca despre abuzul prin care au trecut in aceasta perioada, fie in perioada prenatala sau in timpul nasterii sau in perioada postpartum. Aceasta forma de violenta nu este intotdeauna constientizata si atunci misiunea noastra a fost sa vorbim, sa informam, sa atragem atentia, sa sensibilizam atentia publica.”, a mentinat deputata PAS, Marcela Adam.
Pe data de 2 decembrie urmeaza sa aiba loc si o intrunire cu femeile care au ceva de spus despre violenta obstetrica sau pur si simplu vor sa asiste. Ea va avea loc la Parlament. „Poate participa oricine care are o poveste de spus, oricine vrea sa rapordeze un caz de abuz sau violenta obstetrica. Nu este o campanie orientata impotriva medicilor. Este o campanie prin care punem in evidenta un lucru care se intampla.”, a spus Marcela Adam.