04.11.2022
Un caz incredibil! O tanara in varsta de 23 de ani, aflata in coma de mai bine de 7 luni, a nascut un copil absolut sanatos - FOTO

Shafiya, o tanara de 23 de ani, originara din India, in luna martie a acestui an s-a pomenit intr-un accident cu motocicleta. Aceasta era fara casca de protectie. Prin urmare, din cauza traumelor la cap, tanara a intrat in coma si de atunci ea nu a mai iesit din aceasta stare. 

S-a dovedit ca la momentul accidentului, Shafiya era insarcinata. Insa recent, fiind deja de 7 luni in coma, tanara a adus pe lume un copil absolut sanatos. 

Selena Gomez - marturisiri despre consecintele bolii sale! Interpreta a recunoscut ca nu va putea avea copii

In tot acest timp, Shafiya a suferit cinci interventii chirurgicale neurologice la Spitalul „All India Institute of Medical Sciences” (AIIMS) din Bulandshahr. De asemenea, acesteia i s-a indepartat o parte a craniului pentru a elibera creierul de sub presiunea traumelor sale. Si da, medicii au fost nevoiti sa ia o decizie dificila cu privire la intreruperea sarcinii Shafiyei din cauza starii sale. 

Dupa ce ecografia a aratat ca sarcina decurge bine, s-a luat decizia de a pastra copilul. Pe 22 octombrie, tanara a nascut o fata absolut sanatoasa prin cezariana.

Surprinzator! Gerard Pique se retrage din fobal. Ce mesaj a publicat sportivul in mediul online

Cum poate fi explicat stiintific acest caz? Cert este faptul ca la pacientii aflati in coma, organele continua sa functioneze, astfel incat un copil ar putea sa se dezvolte. Deepak Gupta, medicul curant al tinerii mamici, a recunoscut: „Nu am intalnit niciun caz ca aceasta in 22 de ani de cand sunt in domeniul neurochirugiei”. 

Articole din aceeasi categorie