15.04.2022
Un castel de 120 de milioane de euro al lui Roman Abramovich a fost confiscat de autoritatile franceze. Vezi cum arata locuita oligarhului - FOTO

Ziua si sanctiunea pentru patronul lui Chelsea, Roman Abramovich. Dupa ce autoritatile americane i-au inghetat, pe 12 august, active de 7,3 miliarde de euro, oligarhul rus s-a trezit cu inca o sanctiune.

Autoritatile franceze i-au confiscat un castel situat pe Riviera Franceza, Chateau de la Croe, care este estimat la 120 de milioane de euro.

Conform NYpost, somptuoasa proprietate a apartinut ducelui si ducesei de Windsor si a fost inchiriat si de regele Edward al VIII-lea.

Abramovich detinea Chateau de la Croe din 2001, cand a investit 40 de milioane de dolari doar pentru renovare, in urma careia a amplasat o piscina pe acoperis.

E Putin romantic? Cand i-a cerut mana Liudmilei, ea a crezut ca-i propune sa se desparta, nu sa se casatoreasca

Sursa citata sustine ca aceasta proprietate era favorita lui Abramovich, are 12 dormitoare si 8 bai.

Nu doar Abramovic este vizat de sanctiuni, ci si multi oligarhi apropiati de presedintele Rusiei, Vladimir Putin, cel care a ordonat invazia Ucrainei pe 24 februarie.

Autoritatile franceze sustin ca, in total, sunt vizate 33 de proprietati.

Oligarhul rus a fost sanctionat si in SUA, dupa ce un tribunal din Jersey i-a „inghetat” active in valoare de peste 7 miliarde de dolari (7,3 miliarde).

O artista din Rusia a fost arestata dupa ce a scris pe etichetele de preturi dintr-un magazin informatii legate de razboiul din Ucraina - FOTO

Decizia vine dupa ce politia americana „a cautat premise dupa unele banuieli de legaturi cu activitatile de afaceri ale lui Roman Abramovich”, potrivit unui comunicat al Guvernului, care anunta ca ordinul este pus in practica instantaneu, adica de pe 12 aprilie.

Activele in cauza sunt localizate fie in Jersey, fie sunt detinute de unele entitati de pe insula americana.

Articole din aceeasi categorie