20.02.2023
„Ultimul lucru care trebuie sa-l faci, este sa te dai batut...” Alexandru Bordea te poate ajuta sa ai succes in afacerea ta - VIDEO

A ajutat mii de antreprenori sa lanseze sau sa-si dezvolte propria afacere, la moment dezvolta un program la care sunt inscrisi peste 1000 de participanti. Antreprenorul Alexandru Bordea a fost la O Seara Perfecta, unde a impartasit momente din experienta sa de munca.

Alexandru Bordea a marturisit ca si-a inceput activitatea: „Cu stangul, pentru ca, intodeauna ai in cap niste teorii pe care le-ai citit de prin carti, sau le-ai auzit de undeva de la TV cum ar trebui sa functioneze si practica, care este inca si in Republica Moldova cu toate detaliile si toate principiile.”

Antreprenorul a spus ca nici intr-un caz, nu trebuie sa cedam cand incepem o afacere: „Practica intotdeauna a batut gramatica si inclusiv si in domeniul nostru. In oricare business, inclusiv si in asta, ultimul lucru care trebuie sa-l faci, este sa te dai batut.”

„Am primit "ARIPI" de putere...”. Ce mesaj a publicat Marcela Paladi, de pe patul de spital - FOTO

Alexandru a mentionat ca prin intermediul digitalizarii fiecare poate deveni cineva si nu mai este acea scara sociala: „Digitalizarea, retelele sociale, au schimbat categoric tot ce inseamna marketing, business, posibilitati. Sunt niste posibilitati pe care unii le-au incalicat tare repede.”

Bordea a mai spus ca nu sunt necesare mari resurse pentru a te lansa intr-o afacere: „Din toata experienta de 18 ani in care sunt in lucru cu antreprenorii, am inteles ca astazi se poate de facut un rezultat repede si cu resurse minime.”

La 54 de ani, Nicole Kidman defileaza pe covorul rosu... de-ti sta inima!

Antreprenorul a remarcat ca tot mai multe persoane devin interesate de maratonurile pe care le organizeaza: „Am facut primul „Start-up Maraton”, au fost cateva sute de oameni. Am facut al doilea si au fost peste 500 de oameni iar cand am facut al treilea, au fost peste 1200 de oameni. Majoritatea de ei sunt din diaspora, interesant.”

Bordea a mentionat ca oricine poate castiga din retelele de socializare: „Si nedesciplinatii fac daca au un pic de tupeu. In programul asta „Start-up Maraton” si in programele sau cursurile pe care le avem, vin oameni care au si liceu si facultate si masterat si doctorat si au studii, cursuri, tot, dar, cand trebuie sa faca un singur pas, un story sa filmeze si sa puna se tem. Multi avem specialisti, el poate sa monteze video/foto, el poate sa editeze, poate sa faca copywriting, dar se teme sa iasa, ii rusine acolo pe retele si iesa cei mai tupeisti.”

Toti antreprenorii incepatori, in mare parte se lupta cu aceleasi frici: „Toti au aceleasi probleme, aceleasi frici, neclaritati. Ei toti au aceleasi temeri si daca unul a facut si tu te uiti in stanga, in dreapta, am patruzeci, am facultate si vine un tanar si iti spune ca saptamana asta am facut 300 de euro. Te uiti asa la dansul si spui, da eu cu ce is mai...Si atunci ei se motiveaza, asta cred ca a functionat cel mai bine, pentru ca, in teorie, informatia costa 0.”, a spus Alexadru.

Totusi, nu toti cei care incep maratonul il duc pana la capat: „Avem 1150 si 1200 de inregistrati. Dintr-o 1000 si de inregistrati, ultimul formular l-au completat jumatate din ei, restul n-au timp, fac bani si is ocupati, sau nu-i mai fac.  Din cei care au completat formular 60 la suta au pornit de la 0, n-aveau nici idei de business si suma totala de profit a fost de vre-o patru milioane de lei. Sunt cei care au iesit si fara rezultat.”, a mentionat antreprenorul.

Cu cat au fost vandute scrisorile Printesei Diana din timpul divortului cu Charles

Alexandru a remarcat ca cel mai tanar participant la maraton are: „De la 13 ani, iar cel mai varstnic, 67 de ani."

Antreprenorul a mai spus ce categorii de oameni vin la maraton: „Mame in concediul de maternitate, persoane din afara tarii, functionari publici, deci oricine...Ei au nevoie sa manance si ei vor sa faca ceva.”

Alexandru Bordea este business trainer, consultant si antreprenor din Republica Moldova.

Articole din aceeasi categorie