20.02.2023
Cu cat au fost vandute scrisorile Printesei Diana din timpul divortului cu Charles

Unele dintre scrisorile intime ale Printesei Diana din timpul divortului cu Regele Charles s-au vandut pentru o suma cu sase cifre.

Agentia Lay's Auctioneers a anuntat ca o colectie de scrisori ale regretatei Lady Di catre prieteni in timpul divortului de Charles s-a vandut la licitatie pentru 169.663 de dolari. Cele 32 de note, scrise pe hartia de scris de la Palatul Kensington cu cifrul regal al Dianei, s-au vandut in loturi individuale in cadrul unei vanzari intitulate „Diana, corespondenta privata a unei printese”, anunta people.com.

Printesa Diana le-a trimis scrisorile lui Susie si Tarek Kassem intre 1994 si 1997, ultimii trei ani din viata ei. Vestea licitatiei a fost anuntata la inceputul acestei luni, unde continutul acesteia a fost descris ca fiind „uimitor” si „confidential”.

„Susie si Tarek Kassem, in calitate de prieteni foarte apropiati ai Dianei, Printesa de Wales, au pretuit aceste scrisori timp de peste 25 de ani. Ele reflecta relatia speciala si plina de dragoste pe care au avut-o cu cea mai unica femeie pe care au cunoscut-o vreodata", a declarat Lay's intr-un comunicat.

Pare desprins din anime-urile japoneze! Moldoveanul Maximus Lisniac, coregrafie inedita pe scena talentelor - „Faci niste chestii care m-au dat pe spate!”

„Acum, in 2023, proprietatea acestor documente emotionante este o responsabilitate pe care sotii Kassem nu doresc sa o transmita copiilor sau nepotilor lor. Ei au decis sa vanda scrisorile si sa foloseasca veniturile obtinute din vanzare pentru a sprijini unele dintre organizatiile caritabile care erau aproape de inimile lui Susie si ale Dianei”, se mai arata in comunicatul transmis.

Organizatiile caritabile beneficiare nu au fost numite in declaratie, iar casa de licitatii din Marea Britanie a precizat ca familia Kassem pastreaza unele dintre „scrisorile mai personale si confidentiale” de la Diana.

Care e continutul scrisorilor Printesei Diana catre prieteni

Scrisorile ofera o imagine a ceea ce simtea printesa pe timpul divortului de Charles. Dupa 11 ani de casnicie, Charles si Diana s-au despartit in decembrie 1992, divortul fiind oficializat in august 1996. Un an mai tarziu, ea a murit intr-un accident de masina la Paris, la varsta de 37 de ani.

In lotul 418, care s-a vandut pentru 27.643 de dolari, Diana i-a multumit lui Susie pentru ca i-a trimis flori. „Un inceput de saptamana minunat”, a scris printesa, dupa care a dezvaluit ca are unele suspiciuni ca telefonul ei de la Palatul Kensington era ascultat.

„Intrucat nu am telefon mobil, este dificil sa discutam despre obiecte personale. Deoarece replicile mele aici sunt inregistrate si transmise in mod constant", a scris Lady Di intr-o nota datata 20 mai 1996.

„Daca as fi stiut in urma cu un an ce voi trai trecand prin acest divort, nu as fi consimtit niciodata, este disperat si urat”, a adaugat ea.

WOW! Marina Carnat - in asteptarea celui de-al noualea copil! Cum a facut marele anunt - FOTO

Cateva luni mai tarziu, intr-o scrisoare datata 17 decembrie 1996, Diana ii multumea lui Susie pentru ca ii trimitea flori in preajma sarbatorilor, un gest deosebit de apreciat „nefiind o iubitoare a Craciunului”. „Sper ca 1997 va fi un an mai usor pentru noi toti”, a adaugat ea.

Articole din aceeasi categorie