05.11.2021
Tu stiai ca propriile ganduri iti pot schimba viata? Mentorul de dezvoltare personala, Diana Capita: „Daca fiind copil, femeia nu a simtit destule gesturi de iubire de la tata, sau trebuia sa le “merite”, ea va pastra acest model pe parcursul vietii in relatia cu barbatii.”

Fiecare dintre noi este stapan pe gandurile sale, iar puterea acestor ganduri este atat de miraculoasa incat ceea ce gandim se poate materializa. Intr-un interviu pe care l-a acordat exclusiv pentru perfecte.md, mentorul de dezvoltare personala si spiritualitate, Diana Capita a vorbit despre puterea gandurilor.

Autocontrolul, echilibrul, rabdarea si aprecierea de sine sunt cateva cuvinte-cheie, care te vor ajuta sa obtii acea gandire pozitiva, de importanta careia se vorbeste extrem de mult in ultima perioada.

Xenia Deli - intr-o vacanta cu familia! Ce destinatie a ales modelul. Imagini adorabile publicate pe Instagram

Pentru a intelege mai usor ce este gandirea pozitiva si cum ne poate ea ajuta in relatiile interumane, ne vine in ajutor coach-ul de dezvoltare personala si spirituala - Diana Capita, care a inteles foarte devreme importanta constientizarii gandirii corecte. Tanara a participat la o academie virtuala, facand cursurile de psihosomatica a unui medic din Rusia, iar mai apoi a indragit aceasta stiinta spirituala. 

Mentorul povesteste ca un rol foarte important in obtinerea cunostintelor vine din autoeducare. Aceasta iubeste sa isi petreaca timpul studiind carti si lectii din alte surse, iar acest lucru ii este util pana in prezent.

La 72 de ani, Vera Wang - un exemplu curajos pentru multe modele! Cum a aparut designerul la o gala din New York - GALERIE FOTO

Asadar, Diana Capita, te va ajuta sa iti faci o viziune clara despre forta talismanului pe care il vom numi - Gandire pozitiva, pentru ca desi pare simplu, ea atentioneaza ca putini reusesc sa inteleaga pana la capat importanta si legaura ei cu calitatea vietii pe care o traiesti.

„Eu sunt ferm convinsa ca fiecare din noi literalmente isi creaza propria realitate. Zilnic noi avem posibilitatea de a alege scenariul vietii noastre. Zilnic avem sansa sa alegem rolul nostru: victima, observator sau creator. In ultimii ani foarte mult se vorbeste despre importanta gandirii pozitive, dar putini inteleg pana la capat ce inseamna aceasta si ce legatura are ea cu calitatea vietii noastre.”, spune ea.

„Se pare ca oamenii stiau inca din antichitate despre importanta gandurilor si cuvintelor. Iar stiinta acum tot mai mult confirma lucruri care pana acum pareau “magice”. Adevarul e ca noi cream realitatea noastra prin gandurile noastre. Gandurile se materializeaza si devin realitatea noastra fizica.”, povesteste tanara. 

Experta atentioneaza insa, ca acest lucru nu ne va indeplini orice dorinta intr-un mod miraculos. „Omul este o structura complexa, mintea noastra este formata din mai multe “parti”. Daca sa simplific, mintea e formata din constient si subconstient. In 90% a timpului noi operam cu subconstientul, ceea ce inseamna ca noi functionam pe un program auto-pilot. In loc sa actionam si gandim constienti, noi facem decizii din obisnuinta, prin prisma bagajului de experienta acumulat. In subconstient este pastrata toata informatia inca din copilarie, acolo sunt stocate credintele noastre limitative, traumele, complexele etc. Ceea ce inseamna ca majoritatea timpului, tiparul nostru de gandire si comportament este bazat pe ele.”,  explica fata.

Asupra femeilor, forta gandirii pozitive se poate rasfrange neasteptat de interesant. De multe ori, poate nu constientizam, insa familia si copilaria pe care o femeie a avut-o, o influenteaza extrem de mult la maturitate.

Prezentatoarea PRO TV, Iuliana Maranciuc, infectata cu Covid - 19! „Pentru mine este complicat si ciudat sa stiu ca acolo se intampla ceva, ca trebuie de filmat un reportaj, iar eu stau acasa in pat.” - VIDEO

„Atunci cand noi suntem mici, principala noastra sursa de formare a modelului realitatii este familia. De la ei noi preluam comportamente, tipare de gandire, credinte etc. In special in relatia cu parintii. De exemplu, daca fiind copil, fata nu a simtit destule gesturi de iubire de la tata sau trebuia cumva sa le “merite”, ea va pastra acest model pe parcursul vietii in relatia cu barbatii. ”

Coach-ul comunica ca pentru a reusi sa obtinem succesul, si pacea interioara, trebuie sa adoptam un stil de viata echilibrat cu practici precum meditatia. 

„Foarte important, pe langa gandirea pozitiva, este sa facem lucru interior si sa ne autocunoastem. Subconstientul nostru este in stransa legatura cu universul, de aceea , influenta lui este mai puternica decat a gandirii pozitive. De credintele stocate in el depinde calitatea vietii, sanatatea, relatiile, cariera etc. Exista foarte multe tehnici si practici care ne permit acest lucru. Meditatia este una dintre cele mai puternice practici.” 

„Lumea din jurul nostru este o oglinda. Este oglinda interiorului nostru. Noi atragem ceea ce suntem. Daca noi avem anumite traume sau credinte limitative din copilarie, noi vom atrage aceste situatii si oameni din nou si din nou. Relatii de cuplu in acest sens sunt cea mai buna oglinda pentru a observa ce lucruri in interiorul nostru ar trebui sa prelucram. Este important sa fim constienti la gandurile, emotiile, intentiile noastre. Ele sunt cele care stau in spatele actiunilor, iar actiunile creeaza prezentul. ”

O autoanaliza de succes a propriei persoane are loc datorita spiritului obsevator.„ Observatiile te vor ajuta sa te autoanalizezi, respectiv, sa intelegi care sunt problemele sau conflictele tare interioare si ce te opreste din a valorifica potentialul la maxim.⁣”,  a adaugat ea.

Legatura minte-corp

„Cum am mentionat, de ceea ce e stocat in subconstient depinde si sanatatea noastra. Atunci cand traim situatii neplacute (conflicte interioare) si nu prelucram aceste emotii, acestea se simpatizeaza (stocheaza in corp) si apoi duc la probleme de sanatate si nu doar. Orice conflict declanseaza o reactie biologica. Iar aceasta reactie poate sa se manifeste in diferite intensitati (probleme de sanatate). In acest sens ne pot ajuta psihosomatica si terapiile de psihosomatica, deoarece ele ne ajuta sa descifram aceste reactii si sa le prelucram.”, explica Diana. 

„De asemenea, datorita faptului ca creierul nostru reactioneaza la gandurile noastre, noi putem porni anumite procese in organism. Prin ganduri si prin emotiile noastre, noi putem sa ne vindecam (placebo) sau sa ne imbolnavim (nocebo).⁣⁣ Unul dintre cele mai cunoscute exemple este istoria lui Joe Dispenza, care a ramas cu coloana vertebrala distrusa in urma unui accident. El a reusit sa se vindece doar prin puterea Gandului, refuzand interventia chirugicala. Dupa parerea mea, 90% de probleme de sanatate sunt psihosomatice si pot fi tratate cu ajutorul ei.”,  povesteste mentorul.

Articole din aceeasi categorie