14.02.2023
Traditii, obiceiuri si curiozitati din intreaga lume de Ziua Indragostitilor

Toti indragostitii asteapta cu nerabdare ziua de 14 februarie, in care pot celebra Valentine's Day, sarbatoarea dragostei ce s-a propagat pe tot mapamondul. Multi dintre ei tin cont de anumite traditii si obiceiuri pe care le indeplinesc pentru a avea un an plin de iubire, fara certuri in cuplu. 

Iata unele dintre cele mai cunoscute traditii si obiceiuri de Valentine's Day, dar si cateva curiozitati legate de sarbatoarea iubirii!

Traditiile si obiceiurile care se respecta de Valentine's Day sunt diferite de la o cultura la alta. Exista, de asemenea, cateva popoare care nu sarbatoresc Ziua Indragostitilor in 14 februarie.

S-au cunoscut inca pe timpul cand erau studenti si de atunci nu s-au mai despartit niciodata! Povestea de dragoste a interpretului Ion Paladi cu sotia lui, Veronica: „Tare ne mai dorim macar un fratior sau o surioara pentru Lucian” INTERVIU

De Ziua Indragostitilor exista traditia schimbului de cadouri intre iubiti. Cu aceasta ocazie se daruiesc flori, ciocolata sau bijuterii, iar seara se incheie de multe ori cu o cina romantica. Nici cei singuri nu sunt uitati. Multi dintre ei se bucura alaturi de prieteni, ies la restaurante sau in baruri.

In Brazilia, Valentine's Day este celebrat vara, in 12 iunie, cu o zi inainte de Sfantul Anton, cel care patroneaza casatoriile.

In trecut, in Tara Galilor se daruiau linguri sculptate in lemn si decorate cu inimi sau lacate si chei, ca simbol al iubirii.

Pentru finlandezi, 14 februarie este mai degraba o zi dedicata mai degraba prieteniei, cu renuniuni intre cei apropiati.

In Italia, fetele nemaritate privesc pe fereastra imediat dupa ce s-au trezit, iar barbatul pe care-l zaresc prima data este chiar ursitul lor sau seamana foarte tare la chip cu viitorul lor sot.

In Vietnam, de Valentines Day, cuplurile se imbraca in aceeasi culoare.

In Slovenia, de Ziua Indragostitilor, oamenii muncesc campul. Din aceasta zi, plantele si florile incep sa creasca. Se spune ca aceasta zi este cea mai buna pentru a se da startul muncii in podgorii si la camp.

Un prezentator TV din Romania a cantat despre prognoza meteo pe melodia „Visele” de Irina Rimes. Vezi momentul - VIDEO

In ziua de 14 februarie, in Japonia exista traditia ca femeile sa ofere barbatilor un dar din ciocolata. Tipul ciocolatei oferite depinde de natura relatiei. Astfel, giri-choko, ciocolata normala, este oferita "din obligatie", sefilor, colegilor si prietenilor. Honmei-choko (ciocolata fina, de calitate superioara) se ofera iubitului, logodnicului sau sotului. Multe dintre darurile din ciocolata sunt realizate chiar de cele care le ofera. Japonezii mai sarbatoresc si reciproca acestei zile, pe 14 martie, White Day, cand vine randul barbatilor sa ofere cadouri dulci femeilor.

In Danemarca, se trimit ghiocei presati persoanelor dragi. Unii barbati scriu o scrisoare de dragoste, dar nu o semneaza decat cu puncte: cate un punct pentru fiecare litera a prenumelui sau. Cea care ghiceste numele admiratorului este recompensata cu un ou la Pastele urmator.

In Germania, fetele planteaza in ghivece mai multe cepe, fiecare cu un biletel pe care scrie numele unui baiat. Se spune ca fata se va marita cu baiatul a carui ceapa a rasarit prima.

Ce sa nu faci de Valentine's Day

Nu oferi cu buchet cu 13 flori! Este considerat un gest care aduce ghinion in iubire.

Tot la capitolul flori, nu este de bun augur sa daruiesti cale. Ramai la clasicii trandafiri rosii, iar dragostea nu te va ocoli nici in restul anului.

Nu te certa cu persoana iubita! Indiferent de nervi sau neintelegeri, pastreaza ziua de 14 februarie lipsita de conflicte cu iubitul/iubita.

Daca pierzi o manusa, se spune ca cel sau cea care o va gasi iti va fura inima.

Nu darui un ceas de Ziua Indragostitilor! Se spune ca ceasul ar masura timpul pe care il mai are relatia pana la destramare.

Articole din aceeasi categorie