25.07.2024
Totul despre sănătatea emoțională a bărbaților! De ce femeile apelează mai des la psihoterapeuți - VIDEO

În gestionarea emoțiilor, există o discrepanță semnificativă între cum femeile și bărbații își abordează stările interioare. Femeile par să fie mai deschise și mai rapide în a recunoaște emoțiile lor, în timp ce bărbații, preferă să le înfrunte. Ce spune programatorul Dan Adoni și antreprenorul Nelu Gribincea despre sănătatea emoțională și mintală a bărbaților, vezi în articolul de mai jos.

Invitați la podacsul „Mama Răniților”, Dan Andoni și Nelu Gribincea au vorbit despre sănătatea „interioară” a bărbaților.

Astăzi este marcată Ziua Internațională a Bucătarilor! TOP-ul celor mai cunoscuți chefi de la noi - FOTO

Femeile mai ușor apelează la un terapeut decât bărbații, susține Dan Adoni. „Probabil e din stilul de comunicare între femei, femeile care sunt în jurul meu, mult mai repede sesizează emoția care este în interiorul lor. Mult mai repede spun despre asta, la noi lucrurile trebuie să fie logice. Eu când vorbesc despre un anumit subiect explic și am terminat. Dacă mă lovesc la un picior și mă doare, nu simt nevoia să spun despre asta”, a explicat programatorul și scriitorul.

Cynthia Elisoa, dezvăluiri despre experiența sa la „Vocea României”: „Dacă eu, provenind din ghetoul Madagascarului, am reușit, atunci...” - FOTO

De asemenea, antreprenorul Nelu Gribincea a povestit despre frica bărbaților de a eșua: „Bărbații moștenesc de la părinți și din cultură, lor le este frică de propriile emoții. Dacă tu nu știi să faci ceva cu emoțiile tale, le pui sub covoraș și nu atragi atenția prea mare la asta. Bărbații nu își doresc să simtă că au dat greș, pentru că dacă tu faci o greșeală asta înseamnă cu tu nu ești destul de bun. Dacă ceri ajutor nu înseamnă că nu ești bărbat, deși mulți cred asta”.

Pe timpuri, oamenii erau obișnuiți să mascheze emoțiile lor pentru că existau anumite riscuri de viața, care-i împiedica să fundamenteze o educație sănătoasă într-o comunitate. „Trebuie să înțelegem că rădăcinile vin dintr-un timp mult mai greu. Acum însă, e timpul când noi putem să punem bazele unei altfel de educații, să fii așa cum vrei, să spui ce vrei, să plângi, ne permite mediul, deja toate riscurile de viață au dispărut”, a menționat Dan. 

Plânsul este o modalitate de regenerare a stării emoționale. „Lumea ar trebui să știe ce înseamnă plânsul, organismul se regulează așa. Dacă ai o emoție sau o stare care te compleșește, care e prea mult pentru tine și vrei să-i dai drumul într-un fel, poți să mergi la sală sau cel mai natural e să plângi”, a spus Nelu. 

„Trebuie să apelăm la un psiholog, dar atunci când mergem, noi simțim repede dacă putem să avem o conexiune. Ar trebui mult mai des să ne ascultăm intuiția”, a adăugat antreprenorul. 

SURSĂ FOTO: Fcaebook/ Nelu Gribincea, Dan Andoni 

Articole din aceeasi categorie