25.07.2024
Astăzi este marcată Ziua Internațională a Bucătarilor! TOP-ul celor mai cunoscuți chefi de la noi - FOTO

În fiecare an, pe 25 iulie, este marcată Ziua Internațională a Bucătarilor, ocazie cu prilejul căreia se recunoaște munca și talentul celor care aduc gastronomia la rang de artă. 

În acest context, perfecte.md a realizat un top al celor mai cunoscuți bucătari din Moldova, personalități remarcabile care nu doar că încântă papilele gustative, dar și definesc gastronomia regională prin creativitate și pasiune. Acești profesioniști inspiră și transformă tot ceea ce fac într-o experiență culinară de neuitat.

1. Petru Chicu

Petru Chicu este bucătar-șef, antreprenor și unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați oameni din domeniu în Republica Moldova. De asemenea, acesta este și prezentatorul emisiunii „Gusturile se Discută” de la PRO TV.

2. Alexandru Comerzan

Pe lângă faptul că este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari-șefi din Moldova, este și fondatorul mai multor restaurante, atât de la noi, cât și de peste Prut, Alexandru Comerzan a câștigat în 2019 marele premiu de la concursul „Chefi la cuțite”.

Cum să te speli corect pe față – pași simpli pentru un ten frumos și sănătos

3. Maxim Budeci

Maxim este cunoscut pentru talentul lui culinar, în special pentru deserturile sale creative. „Primul bucătar tiktoker din Moldova”, este mesajul pe care l-a scris Maxim pe contul lui de TikTok.

4. Petru Scalețchi 

Petru Scalețchi, cunoscut drept bucătarul diplomat acum este stabilit în Franța, pe Coasta de Azur și e bucătar personal.

5. Marian Danu

Marian Danu este mai mult decât un bucătar talentat, fiind totodată şi un antreprenor care a construit câteva afaceri de succes.

Soția lui Mihai Budurin face naveta între Moldova și Franța! Ce job are acolo: „Așa îmi câștig bucățica de pâine” - VIDEO

6. Alexandru Remezov

Bucatarul Alexandru Remezov este cunoscut pentru abilitățile sale remarcabile în arta culinară.

Articole din aceeasi categorie