26.05.2023
Tina Turner luase in calcul sinuciderea asistata in Elvetia, inainte ca sotul ei sa-si doneze rinichiul pentru ea - FOTO

Tina Turner a recunoscut in cartea sa de memorii „Tina Turner: My Love Story”, pe care a lansat-o in 2018, ca a luat in calcul sinuciderea asistata in Elvetia, inainte ca sotul ei, Erwin Bach, sa-i doneze un rinichi in 2017 pentru ca ea sa poata supravietui, in timp ce lupta si cu cancerul intestinal, cu care fusese diagnosticata cu un an inainte.

Tina a detaliat in autobiografia sa ca la sfarsitul anului 2016 s-a inscris intr-o asociatie care ghida acest proces, in timp ce se pregatea mental pentru posibilitatea de a muri curand, arata Daily Mail.

Indragita vedeta s-a stins din viata saptamana aceasta, la varsta de 83 de ani, in casa ei din Kusnach, langa Zurich, dupa ce s-a luptat cu toate aceste probleme grave de sanatate.

Actorul Catalin Lungu canta opera! Vezi cum s-a ispravit cu provocarea pe care i-a dat-o soprana Ana Cernicova: „Daca-i maestru, apoi in toate” - VIDEO

In 2016, Turner afla ca hipertensiunea ei necontrolata a accelerat afectarea rinichilor. Intr-un fragment din cartea sa, publicat de DailyMail.com, artista nota:

„Pana in decembrie 2016, rinichii mei functionau la 20%. Si m-am confruntat cu doua optiuni: fie dializa regulata, fie transplant de rinichi. Nu asta imi imaginam eu despre viata. Dar toxinele din corpul meu preluasera controlul. Nu mai puteam sa mananc. Supravietuiam, dar nu traiam. Am inceput sa ma gandesc la moarte. Daca rinichii mei cedau, puteam accepta asta. Cand e timpul, e timpul. Nu ma deranja gandul de a pleca din lumea asta, dar eram ingrijorata de cum se va intampla asta. Unul dintre beneficiile de a trai in Elvetia este ca sinuciderea asistata este legala, desi pacientul trebuie sa-si injecteze singur substanta letala. Exista mai multe asociatii care iti sunt alaturi in tot acest proces, inclusiv Exit si Dignitas. M-am inscris pentru a fi membru Exit, pentru orice eventualitate.”

„Cred ca atunci ideea mortii mele a devenit o realitate pentru Erwin. Era indurerat, nu voia sa ma piarda, nu dorea sa plec.”

Tina Turner a dezvaluit in volumul de memorii ca acela a fost momentul in care sotul ei s-a oferit sa-i doneze un rinchi.

Vrea sa cucereasca Franta? Vezi cat de bine suna „Changer”, noua piesa a Irinei Rimes - VIDEO

„El a spus ca nu vrea alta femeie sau alta viata; eram fericiti si ar fi facut orice pentru ca noi sa ramanem impreuna. Atunci m-a surprins fantastic, a fost un soc. A spus ca vrea sa-mi dea unul dintre rinichii lui. Am fost coplesita de maretia gestului sau. Dar pentru ca il iubesc, primul meu raspuns a fost sa incerc sa-l conving sa nu faca un pas ireversibil.”

Ea a dezvaluit ca Erwin a trecut printr-o serie de teste psihologice pentru a se asigura ca doneaza un rinichi din motivele corecte.

Maggy Platon - externata din maternitate! Bloggerita a publicat o fotografie emotionanta alaturi de sot si copii - FOTO

„Apoi a fost programata ziua noastra cea mare: 7 aprilie 2017. Au pregatit doua sali de operatie — una pentru donator si una pentru mine — doua echipe chirurgicale. Erwin a intrat primul. Am urmat eu. Cand m-am trezit, mi-a luat ceva timp sa inteleg ca eram la Terapie Intensiva, inconjurata de ceea ce parea a fi 100 de aparate, si-mi incepeam noua viata cu un rinichi sanatos. Cel mai bun moment a fost cand Erwin a venit in camera mea si l-am vazut ca e bine”.

Articole din aceeasi categorie