28.02.2022
Teodor si Marina Carnat povestesc cum explicam micutilor razboiul, dar si care sunt radacinile acestui conflict pe intelesul copiilor: „O facem pe intelesul lor, simplu si un pic mai diminuat decat realitatea” - FOTO/VIDEO

In dimineata zilei de joi, 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina. In tara vecina se desfasoara un razboi despre care nimeni nu are nicio idee cat va dura, ce consecinte va avea si in ce masura are potentialul de a escalada, de aceea o informare corecta si inteleapta despre razboi din partea parintilor este un pas important penru fiecare copil. 

In perioada pe care o traim acum este foarte important sa gasim rabdarea si curajul necesar pentru a comunica cu copilul nostru despre un subiect sensibil si mai putin abordat pana acum - razboiul.

Acest lucru ne indeamna si bloggerita Marina Carnat, mama a opt copii si parinte exemplu, cunoscut in mediul online datorita sfaturilor de parenting si tehnicilor corecte de educare a micutilor.

Ryan Reynolds si Blake Lively s-au oferit sa doneze pana la 1 milion de dolari pentru refugiatii din Ucraina

Asadar, aceasta a venit cu o informatie utiliza pentru parinti: „Copiii nostri Ce sa le spunem? Cum sa le vorbim? Parerea mea este ca trebuie de vorbit, fiindca nimeni nu traieste in vid si mai devreme sau mai tarziu copiii oricum vor afla. Voi stiti ca eu sunt pentru aceea ca parintii sa fie primii care isi informeaza copiii. Cum? In primul rand, trebuie de tinut minte ca cei mici percep lucrurile diferit si exagerat. De aceea, orice informatie pe care dorim sa le-o transmitem, : o facem pe intelesul lor, simplu si un pic mai diminuat decat realitatea. De vorbit trebuie cu sinceritate, dar foarte important - fara a instiga la ura sau agresivitate. Tinand cont de faptul ca impreuna cu sotul suntem aprigi aparatori ai drepturilor omului si ai dreptatii, ii invatam sa aiba o opinie proprie si sa ia o pozitie fata de o anumita problema din societate - asta demonstreaza ca le pasa! Iar in contextul vremurilor de azi, le transmitem neaparat ca razboiul este total inacceptabil si nu are nici o indreptatire niciodata! In cazul in care ma intreaba ceva ce nu stiu sau nu inteleg, asa si le spun: cand mami va afla, atunci iti voi spune. Copiii sunt viitorul, ei au nevoie sa stie ca sunt in siguranta, iar noi le spunem ca orice nu s-ar intampla, ramanem sa fim o familie unita. Puterea noastra acum este sa le cultivam adevaratele valori ale umanitatii!”,a scris bloggerita pe canalul sau de Telegram.

E bine deci sa ne facem timp pentru o discutie sincera cu copilul nostru si sa dam dovada de calm, liniste si inteligenta emotionala si bineinteles sa nu incitam copilul la ura si manie.

Totodata, Marina a venit si cu un video util in care sotul acesteia Teodor Carnat le explica copiilor razboiul, motivele si evolutia acestuia.

Dan Balan - alaturi de Ucraina! Ce imagine si mesaj a publicat artistul pe pagina sa de Instagram

Sursa FOTO/VIDEO: Telegram

Articole din aceeasi categorie