13.01.2022
Tayla Clement, femeia care nu a zambit niciodata, dar se declara fericita

Are 24 de ani si toata viata ei a fost privata de un dar pe care-l au 99,99% dintre pamanteni: zambetul. Dupa sase tentative de suicid, Tayla Clement a gasit un motiv serios pentru care vrea sa traiasca.

Tayla Clement este o tanara din Christchurch, Noua Zeelanda, care s-a nascut cu o afectiune cunoscuta de medici sub numele de picior stramb. Asta nu a impiedicat-o sa faca inot pana la varsta de 18 ani.

5 zodii care au cele mai mari sanse sa se impace cu fostul partener in 2022. Balantele au tendinta de a acorda o a doua sansa unui fost partener

Insa, parintii ei au descoperit, in jurul varstei de patru luni, ca nu-si poate misca muschii fetei atunci cand plange. Neurologul pediatru Paul Shillito i-a pus un diagnostic dur, Sindrom Moebius, o boala neurologica congenitala rara, caracterizata prin paralizie faciala periferica.

Fetita nu putea sa zambesca, iar parintii ei au intrat in alerta. Ani la rand au incercat o serie de operatii estetice, menite sa-i redea lui Tayla zambetul pe care nu l-a cunoscut niciodata.

Toate interventiile au esuat, iar tanara a ajuns subiect de barfa, bullying si batjocura pentru copiii si adolescentii cu care intra in contact.

Bella Hadid a atras toate privirile intr-o benzinarie. Cum au surprins-o paparazzi pe cea mai frumoasa femeie din lume - FOTO

Femeia care nu poate sa zambeasca a incercat sa-si ia viata

Esecul operatiilor au adus-o pe Tayla Clement in pragul depresiei. In perioada 2015-2016, ea a incercat de sase ori sa-si curme viata din cauza dizabilitatii sale. 

In pragul disperarii, tanara si-a gasit un scop in viata practicand fitness si aruncarea greutatii. In 2018 a fost invitata sa concureze la Melbourne, unde a stabilit un record mondial la arucarea greutatii, in cadrul Victorian State Championships. Un an mai tarziu a batut recordul mondial, cu o aruncare de 8,28 metri, la Campionatele Nationale pentru sportivii paralimpici.

Tayla Clement se declara fericita, desi nu poate sa zambeasca

Cu 19.000 de fani pe Instagram, Tayla Clement a devenit o figura extrem de populara in lumea intreaga. Ea sustine ca esecul operatiilor a fost o binecuvantare, fiindca i-a oferit sansa de a deveni o voce si o speranta pentru alti oameni cu dizabilitati.

Anul trecut a fost cea mai fericita si mai emotionanta perioada din viata mea. Nu credem ca se poate mai bine. Privind in urma, cu siguranta, imi limitam potentialul atat mental, cat si fizic, in ceea ce priveste cresterea personala si profesionala. Pana astazi, lucrurile pe care le-am propus si oportunitatile care mi-au fost prezentate pentru a incepe 2022 au depasit deja tot ceea ce credeam ca este posibil”, s-a confesat femeia pe Instagram.

Articole din aceeasi categorie