14.04.2022
„Tati, suntem atacati?” Sportivul Sergiy Sydorchuk, moment emotionant alaturi de fiica sa cea mare in prima zi de razboi: „A fost cea mai urata zi din viata mea”

Sergiy Sydorchuk, in varsta de 30 de ani, capitanul celor de la Dinamo Kiev, a povestit momentul prin care a trecut pe data de 24 februarie, cand Rusia a inceput razboiul impotriva Ucrainei.

Fotbalistul lui Dinamo Kiev a povestit prin ce a trecut familia sa cand rusii au inceput sa bombardeze Ucraina. Sydorchuk spune ca se pregatea sa-i duca pe copii la gradinita, insa a ajuns in cele din urma, dupa cateva zile de incertitudine, in Romania, unde sotia acestuia a nascut cel de-al patrulea copil al cuplului.

„La fel ca multi ucraineni, m-am trezit printre explozii. Noi locuiam langa aeroport si a fost o explozie acolo. Manerul usii balconului a sarit si fiica mea cea mare a venit in fuga si m-a intrebat, printre lacrimi: „Tati, suntem atacati?”. A fost cea mai urata zi din viata mea.

Razboiul a determinat-o sa ia marea decizie si sa se mute in Italia! Ce spune Felicia Sirbu despre noua sa viata si fluxul de schimbari prin care trece: „Un imbold a fost din pacate ceea ce se intampla in tara vecina...” - VIDEO

Cu o seara inainte, eu si sotia mea le-am pregatit lucrurile copiilor nostri. Urma sa-i duc la gradinita si la scoala, iar la ora 10:30 aveam o intalnire la baza noastra. Imi amintesc ca sotia mea a scos o bucata de carne din congelator, dimineata voia sa pregateasca o supa pentru pranz.

Nu prea putea dormi. Era in a noua luna de sarcina si mi-a spus: „Sunt cumva eu anxioasa?”. Am adormit ingrijorat, dupa ce in toate acele zile am citit stiri despre situatia noastra.

A trebuit sa-mi pastrez calmul, am adunat in graba cateva lucruri si documentele. Am stat in parcare pana pe la ora 11:00, apoi am decis sa ne intoarcem acasa si sa-i hranim pe copii. Am reusit, dar dupa ceva timp am auzit din nou explozii si am decis sa nu-mi mai pun familia in pericol.

Am petrecut doua nopti in parcare, am dormit in masini. A venit si familia lui Pyatov (n.r. portarul nationalei Ucrainei si al lui Sahtior Donetk). Din prima zi, Anya (n.r. sotia lui Sydorchuk) si cu mine am experimentat multa presiune, dar nu am vrut sa plecam nicaieri. Maternitatea noastra era in centrul Kievului.

Am incercat sa ramanem calmi, dar am fost socati cand am vazut ca invadatorii au inceput sa traga in spitalele pentru copii. Ni s-a spus: „Daca va naste la Kiev, va fi dificil sa plecati”. Asta ne-a convins sa plecam.

Vreau sa le multumesc celor din club care au organizat evacuarea noastra. Am ajuns in Romania, iar acolo ne-a ajutat Mircea Lucescu. Ne-a fost de ajutor pentru orice lucru marunt. Romanii ne-au primit bine.

„Am ramas fara cuvinte!” Gest reprobabil al unui campion mondial din Rusia: „Zicea ca ii pare rau, iar mai tarziu a spus ca sustine razboiul din Ucraina”

Copiii s-au obisnuit in Romania, fiica cea mare sta mereu cu bebelusul. Desigur, nu ne imaginam asa nasterea lui Demyan. Nu am luat niciodata in calcul sa semnez cu alta echipa. Sa parasesc echipa si sa semnez imediat un alt contract? Asta fac capitanii?”, a declarat Sergiy Sydorchuk, potrivit Zbirna.

Sergiy Sydorchuk a putut pleca din Ucraina in ciuda legii martiale, pentru ca era tata a cel putin trei copii in acel moment, in timp ce al patrulea urma sa se nasca.

Sursa FOTO: Instagram

Articole din aceeasi categorie