24.01.2023
„Superpower”, documentarul lui Sean Penn despre razboiul din Ucraina, va avea premiera la Berlinala 2023

„Superpower”, documentarul realizat de Sean Penn si filmat in Ucraina, cu imagini in care apare presedintele Volodimir Zelenski, va avea premiera internationala luna viitoare, in cadrul Festivalului de Film de la Berlin.

„Mai mult decat un documentar, „Superpower” este cronica unui proiect de film pe care realitatea l-a schimbat in ceva mai putin controlabil dar cu semnificatii mai profunde”, au comunicat organizatorii.

Actorul si regizorul american, laureat al premiului Oscar, s-a aflat la Kiev in februarie 2022, chiar cand Rusia lansa atacul de amploare asupra Ucrainei. De atunci, el a facut mai multe calatorii in Ucraina.

Doua piese au fost descalificate din Etapa Nationala a concursului Eurovision 2023: vezi care sunt acestea - VIDEO

„Tara noastra ii este recunoscatoare pentru curaj si sinceritate”, a scris despre Sean Penn, anul trecut, intr-un mesaj pe Twitter, Biroul Presedintelui din Ucraina.

Berlinala, care se va desfasura in perioada 16-26 februarie, este unul dintre cele mai importante festivaluri de film din lume, alaturi de cele de la Cannes si Venetia. La editia din acest an au fost selectate 18 productii care intra in cursa pentru Ursul de Aur.

Documentarul lui Sean Penn nu se afla in competitia pentru premii, urmand sa fie proiectat in seria Special Gala.

Directorul executiv al Berlinalei, Mariette Rissenbeek, a declarat ca Sean Penn este asteptat la Berlin. De asemenea, exista posibilitatea ca si presedintele Zelenski sa sustina o alocutiune in cadrul evenimentului cinematografic.

Svetlana Sainsus - dezamagita de bloggerii de la noi! Aceasta a recunoscut ca multi dintre ei o refuza atunci cand ea cere un ajutor: „Nu toti vor, nu toti accepta, probabil pentru ca nu au trecut prin asta” - VIDEO

Juriul festivalului va fi condus de actrita americana Kristen Stewart, iar regizorul Steven Spielberg va primi un Urs de Aur onorific pentru intreaga cariera.

Articole din aceeasi categorie