24.01.2023
Svetlana Sainsus - dezamagita de bloggerii de la noi! Aceasta a recunoscut ca multi dintre ei o refuza atunci cand ea cere un ajutor: „Nu toti vor, nu toti accepta, probabil pentru ca nu au trecut prin asta” - VIDEO

Omul faptelor bune si a surprizelor, generator continuu a lacrimilor de fericire. Este vorba despre co-fondatoarea platformei caritate.md, Svetlana Sainsus, care a fost invitata in cadrul emisiunii O Seara Perfecta. 

Svetlana Sainsus este un exemplu demn de urmat pentru noi toti. Aceasta a mentionat ca iubeste la nebunie sa ofere, sa faca caritate si sa ajute. „Oamenii mici fac lucruri mari. Pic cu pic, noi facem minuni. Si am demonstrat asta deja de zeci de ani de zile. Nu-mi imaginez facand altceva decat caritate. Am demonstrat de atat de multe ori ca am depasit orice bariera de suma, orice boala care parea cea mai grava”. 

Co-fondatoarea a povestit ca indiferent de greutatile care le-a adus 2022, oamenii au fost receptivi si numarul de donatori a crescut.

Asa ceva nu ai mai vazut la O Seara Perfecta! Olga Tapordei a aparut cu bigudiuri in cap: „Am vrut sa fiu peste asteptari la noul job” - FOTO/VIDEO

„Asta a fost surpriza anului 2022. I-am zis colegii mele ca mii frica ca acesti oameni o sa ramana fara ajutor, ca nu va dona nimeni. Insa, spre uimirea mea, donatorii au devenit mai multi, chiar daca sumele au fost mai mici. Cred ca in 2022 lumea a inceput sa se gandeasca mult mai mult la Dumnezeu, a inceput sa faca mai multe lucruri frumoase si a inteles ca Dumnezeu este suparat pe noi daca avem asa tragedii pe pamant si a inceput sa fie mai buna. Oamenii straini imi scriau ca vor sa doneze. Avem mult mai multi donatori decat in 2021”, a spus Svetlana Sainsus. 

Svetlana a mentionat ca a ramas uimita de solidaritatea moldovenilor in cazul refugiatilor din Ucraina.„Ma gandeam ca ai nostri doneaza doar pentru moldoveni, dar cand am vazut ca am colectat 60 de mii de euro, intr-un timp atat de scurt, pentru refugiati, am inteles ca suntem mega buni, mega saritori la nevoie, suntem un popor darnic. Sunt fericita si mandra de asta. Mereu repetam ca vreau sa molipsesc oamenii sa faca caritate. Acum totul merge de la sine, doneaza, imi scriu. Dorinta mea s-a indeplinit, lumea vrea sa faca bine”. 

Co-fondatoarea a spus ca unii influenceri din Republica Moldova nu sunt foarte receptivi la acest capitol. „Eu bat la cap influencerii nostri, bloggerii nostri. Eu zic ca noi suntem atat de puternici, comunitatea asta online, eu am 70 de mii, dar sunt unii care au 200, 300 si mai multe mii de urmaritori. Sunt unii care ma refuza. Sunt cazuri in care imi cer si bani pentru promovare. Oamenii sunt diferiti, mai ales influencerii nostri care ajung la un top. Am simtit un gust amar al dezamagirii si deja uneori mii rusine sa rog. Nu toti vor, nu toti accepta, probabil pentru ca nu au trecut prin asta. Eu nu vreau ca omul sa treaca neaparat prin acea durere, acele momente, doar vreau ca sa-i ajutam pe altii. Nu exista durere straina, copii straini”. 

„Eu foarte tarziu am reusit sa conving urmaritorii mei sa doneze putin, pentru ca multi imi scriau: „of, sa-ti donez 10 lei mi-e rusine, hai o sa primesc salariu si atunci voi dona”. Eu le zic nu, e atat de gresit. Am postat si un mesaj pe Instagram, mi-a scris o fata ca ma urmareste de patru ani si a donat acum pentru prima data un euro. Am convins-o. Am fost atat de fericita si am postat acel mesaj”, a mai adaugat Svetlana Sainsus. 

A dat cartile pe fata! Iuliana Beregoi - despre relatia cu Ceanu Zheng: „Sunt o gramada de anunturi ca suntem impreuna” - VIDEO

Unul dintre cazurile care a marcat-o mult in anul 2022, a fost: „Ma tem parca sa nu supar pe cineva, caci ele sunt multe. Unul dintre cazuri care m-a marcat, a fost cazul lui Dumitru Batir, un baietel care a invins cancerul. Mi-a scris mama lui recent ca au invins cancerul. El a invatat sa manance din nou, sa mearga din nou, mama lui imi trimite poze cu el. M-a marcat foarte mult si un caz care s-a finisat tragic. O fetita care am luptat foarte mult pentru ea, pentru un transplant de inima, avea o inimioara artificiala, o baterie in loc de inima. Ea s-a insanatosit, a revenit acasa, a trecut un an, a trecut prin Covid si probabil atunci s-a agravat situatia, a fost iarasi la operatie, la transplant si nu a supravietuit. I-am facut cunostinta si cu Lia, s-au imprietenit si chiar m-a marcat acest caz”. 

In 2022, au fost salvati 41 de oameni bolnavi de cancer cu ajutorul platformei caritate.md. „Poate pare putin intr-un an, dar s-au donat sume enorme si s-au salvat 41 de adulti si copii. Trei cazuri nu au avut succes. Asa mereu se intampla. Noi nu suntem din pacate Dumnezeu, noi facem tot ce putem, colectam bani, dar uneori sfarsiturile sunt tragice. Pe mine ma traumeaza toate aceste cazuri. Avem peste 800 de batrani pe care i-am ajutat in 2022 cu lemne, mancare”. 

„Eu personal am dat mana si am imbratisat 850 de refugiati, pentru ca i-am numarat. Eram 24 din 24 pe drumuri”, a adaugat Svetlana Sainsus. 

Doua piese au fost descalificate din Etapa Nationala a concursului Eurovision 2023: vezi care sunt acestea - VIDEO

Recent, Svetlana si fiul sau au mers impreuna in Dubai. „Asta era dorinta si visul lui de ziua lui. A implinit 15 ani si cumva stiam ca asteapta un cadou mai wow, am pus bani deoparte tot anul. El mi-a zis ca nu vrea nimic altceva decat emotii, vrea sa mergem undeva impreuna. Nu era planuita vacanta, in seara de Anul Nou am organizat totul. El imi repeta ca este atat de fericit, ca ma iubeste, avea nevoie de acest timp petrecut cu mine. 

Avem o relatie speciala cu el. El e un baiat foarte sensibil. E foarte cuminte, educat, nu mi-a facut ca Lia nastrusnicii. Sunt fericita ca ma saruta, ma cuprinde in public si nu se rusineaza. Sunt mandra de el. E exact asa cum mi-am visat sa fie. Eu respect foarte mult barbatii care isi iubesc mama. Sunt fericita baiatul meu este asa. Sper sa fie asa si la 18, 20 de ani”. 

Articole din aceeasi categorie