24.01.2023
Doua piese au fost descalificate din Etapa Nationala a concursului Eurovision 2023: vezi care sunt acestea - VIDEO

In curand va incepe una dintre cea mai asteptata competitie internationala „Eurovision Song Contest 2023”. In acest an, pentru Etapa Nationala a concursului, au fost selectate 33 de piese ale artistilor cunoscuti, cat si mai putin cunoscuti din Republica Moldova. Cu toate acestea, s-a dovedit ca doua piese au fost descalificate din cadrul concursului. 

Din cele 33 de piese selectate pentru concurs, au fost descalificate doua, ceea ce inseamna ca in etapa auditiilor live urmeaza a fi audiate 31 de piese. Este vorba de melodia „Squeeze Paradise” a trupei NORDIKA.

Asa ceva nu ai mai vazut la O Seara Perfecta! Olga Tapordei a aparut cu bigudiuri in cap: „Am vrut sa fiu peste asteptari la noul job” - FOTO/VIDEO

De asemenea, au fost descalificati duetul Massimo Sinceri ft. DA-MUSE cu piesa „In Questo Domani”.

Conform site-ului oficial eurovision.md, potrivit unui comunicat emis de TRM, piesa „Squeeze Paradise” a fost descalificata din concurs pentru ca ar incalca prevederea din Regulament conform careia piesele inregistrate in concurs nu trebuie sa fie publicate inainte de 1 septembrie 2022, iar duetul Massimo Sinceri si DA-MUSE pentru ca au incalcat coraportul de 50% al contributiei solistilor cetateni ai altor state.

Cu toate acestea, trupa NORDIKA totusi va putea participa in cadrul auditiilor live cu cealalta piesa care a fost selectata - „Damn and down”.

A dat cartile pe fata! Iuliana Beregoi - despre relatia cu Ceanu Zheng: „Sunt o gramada de anunturi ca suntem impreuna” - VIDEO

Selectia nationala pentru desemnarea reprezentantului Republicii Moldova la concursul „Eurovision- 2023” se va desfasura in trei etape: examinarea dosarelor (25-28 ianuarie 2023) , audierea live a concurentilor (28 Ianuarie 2023 – 5 Februarie 2023) si Audierea finala (25 Februarie 2023 – 5 Martie 2023).

Anul acesta, concursul Eurovision se va desfasura in Liverpool, Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Articole din aceeasi categorie