15.06.2022
Si-a indeplinit visul mult dorit! La doar 21 de ani, interpreta Laurentia Coptilet a inregistrat o melodie impreuna cu renumita Orchestra „Lautarii”: „Piesa asta ma face sa simt mult mai profund niste lucruri” - VIDEO

Interpreta de muzica populara Laurentia Coptilet si muzicianul Corneliu Botgros au fost invitati la emisiunea O Seara Perfecta. 

Au cantat o piesa care nu are cum sa nu te emotioneze, o piesa despre parinti:„E cel mai sensibil subiect. Tematica e foarte sensibila. M-a coplesit si pe mine aceasta piesa, deoarece e vorba de parinti, mai ales ca ii duc dorul mamei mele”, a mentionat Corneliu Botgros. 

„Melodia mea, despre parinti, evident ma face sa ma simt altfel, nu pot reda prin cuvinte. Normal ca ma coplesesc emotiile foarte tare”, a adaugat Laurentia. 

Morgenstern este la Chisinau! Pe 19 iunie artistul va evolua in PMAN, iar intrarea va fi gratuita: „Este cel mai mare concert al meu din acest an” - VIDEO

De mai mult de trei ani, Laurentia este departe de parintii sai. „Cumva toata viata mea ei erau plecati, acasa veneau putin mai rar. Melodia asta ma face sa simt mult mai profund niste lucruri, ca ei nu sunt alaturi de mine. Dar, cu siguranta eu stiu ca ei sunt alaturi de mine cu sufletul si cu gandul”. 

Cu ambii parinti Laurentia are relatii bune. „Cu ambii am relatii bune, dar cu mama ma cert mai des. Tata ma intelege mai bine. Pot spune ca sunt fata tatei”. 

Daca Laurentia e fata tatei, in cazul lui Cornel fiul lui, Cristi, e baiatul tatei. „In august face 23 de ani, are mai mult de un 1,90 cm, dar tot e baiatul tatei si a mamei respectiv. Cat de mari ei nu ar fi, inca sunt copii pentru noi. Inca sunt naivi, sunt niste copii mari. Inca nu au gradul cela de maturitate, cand poti sta linistit si sa ai incredere totalmente in ei. Dar au tot timpul inainte. Eu tot sunt copil pentru tatal meu. Inca am mult de invatat de la el si imi zice uneori ca sunt naiv. Dar eu il ascult, pentru ca el stie ce spune”. 

Colaborarea dintre Laurentia si Corneliu Botgros a durat mai mult de un an. „Da a durat mai mult, doar ca pentru mine chiar dura o zi, era sa imi para mult. Vreau sa multumesc cu aceasta ocazie Orchestrei Nationale „Lautarii”, pentru sansa de a canta alaturi de ei”, a remarcat Laurentia Coptilet. 

Chiar si de ziua ei a fost la inaltime! Vezi cum si-a sarbatorit majoratul interpreta Vlada Botan si ce cadouri speciale a primit de la invitatii sai: „In Moldova mai rar gasim asa o fetita ambitioasa si care are asa scopuri frumoase” - VIDEO

„Trebuie sa ii multumim si Mihaelei Tabura, pentru ca usa orchestrei a descuiat-o anume ea. Ea compune si texte pentru muzica populara si a venit cu o idee la mine, a spus ca a compus trei melodii si ca a trimis textul unei fete. Cand am primit video cum canta Laurentia, am inteles ca o sa iasa ceva frumos. Asa dar, datorita Mihaelei, a iesit asa o colaborare frumoasa si cu perspectiva. O sa continuam cred ca aceasta colaborare”, a adaugat Corneliu Botgros. 

Cand a pasit pentru prima data pragul colegiului de muzica, Laurentia a inteles care este visul ei principal. „Am spus ca visul meu este sa inregistrez melodii cu Orchestra Lautarii”, a spus interpreta. 

Lista solistilor pentru Orchestra Lautarii este extrem de lunga, insa exista anumite caracteristici dupa care se aleg acesti solisti pentru viitoarele colaborari. „Cu regret trebuie sa spun ca se intampla sa respingem unii solisti, insa noi incercam sa gasim calea cea mai putin dureroasa. E foarte complicat, caci sunt oameni care nu inteleg ca ei nu sunt pe aceeasi unda cu noi si in general cu folclorul. Dar, ne luam asa u angajament de a satisface toate poftele si din start noi anuntam ca poate dura. Sunt persoane care asteapta si trei ani. Bineinteles ca sunt solisti consacrati, care au prioritate la noi. Nu poate de exemplu Constantin Enceanu sa stea la coada sau Ion Paladi”, explica Corneliu Botgros. 

Pentru fetele din acest domeniu este mult mai complicat, caci exista o concurenta mai mare. „Nu cred ca ma tem de concurenta, pentru ca, dupa parerea mea, fiecare are locul lui. Daca ai norocul sa ajungi undeva, este pentru ca ai muncit si fiecare ajunge cum munceste”, spune Laurentia. 

„Niciodata nu trebuie sa te intreci cu cineva, sa faci cuiva concurenta. Intrecete singur cu tine, sa-ti propui niste scopuri cat mai inalte, sa tinzi spre ele si tot asa mai departe. Nu trebuie sa te uiti dupa cineva”, a adaugat muzicianul. 

Fara clasificari si pe buna dreptate! Vezi cum a aratat anul acesta gala celor mai sexy femei din Moldova, cine a fost prezent, dar si cum a a pozat nud Dianna Rotaru pe coperta unei reviste de la noi - VIDEO

Despre Laurentia, Corneliu nu stie foarte multe, insa sunt cateva detalii: „Stiu ca a absolvit Colegiul de Muzica. Si mai stiu ca are ea un baiat, inalt, frumos, subtire, talentat si o respecta mult. De asemenea, stiu ca parintii ei sunt departe. Sunt suficient de multe detalii de care stiu, cred”. 

Dupa pandemie, Orchestra Lautarii este destul de incarcata, dupa spusele instrumentistului Corneliu Botgros. „Dupa pandemie au navalit toate deodata. E o perioada in care trebuie sa incheiem prima parte a anului de activitate. Pana in 30 iunie mai lucram, dupa care ne odihnim pana la inceputul lui august si dupa aia revenim cu partea a doua de munca. Am sa merg la mare, cu nasii mei, cu tata si cu Cristi”. 

Sursa FOTO: Instagram

Articole din aceeasi categorie