30.08.2024
Sfaturile care îți vor salva căsnicia! Cum să nu ajungi în pragul divorțului îți explică Elena Barbu - VIDEO

În cadrul unui interviu recent, Elena Barbu, medicul imagist, dar și facilitator de constelații familiale, subliniază importanța comunicării într-o relație. Invitata podcastului explică cum ne putem trăda pe noi înșine fără să ne dăm seama și cum adesea partenerul nostru reflectă lecțiile pe care trebuie să le învățăm.

Într-o relație, te poți trăda singur pe tine, nu e nepărat să o facă partenerul. „Dacă te uiți în relație, poate îți dai seama că te-ai trădat tu însuți de multe ori, partenerul ne arată doar la ce avem noi de lucrat, la ce e nevoie noi să ne uităm, iar atunci când noi reușim să facem lucrul ăsta, dar este foarte dureros și nu este ușor, ajungem să-i spunem mulțumesc partenerului, chiar dacă ne-am despărțit”,a explicat Elena Barbu.

„Street Art Fest”, „Ziua Limbii Române” sau „Cină în livadă”! Ce activități îți poți planifica în weekend pentru a petrece timpul frumos - FOTO

„E nevoie să ne asumăm responsabilitate sută la sută pentru relații, este ușor să spui că cineva e vinovat pentru ce s-a întâmplat, dar mai întâi trebuie să ne uităm la noi, trebuie să ne asumăm responsabilitate nu doar pentru fapte, ci și consecințele lor, pentru că multe se țin în lanț”, a continuat invitata podcastului. 

Ar trebui să vorbim constant cu partenerul despre lucrurile care ne deranjează: „De exemplu, o femeie pleacă dintr-o relație și bărbatul nu înțelege ce se întâmplă. Dacă ne uităm în spate, sunt multe acțiuni care au avut loc. Vorbesc din experiența mea, nu trebuie să lăsăm să se umple butoiul, să se adune durere, vorbe nespuse, pentru că atunci când va pocni, va fi doar o singură soluție, despărțirea”.

Irina Rimes încheie vara cu „Brumărelul”! Textul piesei este preluat din folclor - VIDEO

Vom putea evita durerea sufletească doar când o să comunicăm deschis cu partenerul măcar o dată pe lună. „Atunci ar fi cazul ca măcar o dată pe lună să stăm la un păhar de vin cu partenerul, să vorbim despre luna care a trecut, ce a fost bine, ce am putea să îmbunătățim ca să nu adunăm durere”, a spus femeia. 

Din motiv că multe persoane refuză să comunice, ajung în pragul divorțului. „Marea majoritate a cuplurilor refuză să facă asta pentru că s-a mers dintr-o inerție, iar atunci încearcă fiecare să-și vadă de viața lui. Din acest motiv și numărul divorțurilor este foarte mare pentru că este fără precedent. Eu cred că boala secolului nu este cancerul, ci relațiile”, a continuat Elena. 

SURSĂ FOTO: Instagram/drelenabarbu

Articole din aceeasi categorie