01.09.2022
Secretul din spatele miscarii celebre a lui Michael Jackson. Cum reusea de fapt artistul sa sfideze gravitatia

S-a aflat secretul din spatele miscarilor de dans emblematice ale lui Michael Jackson.

Regele pop Michael Jackson ar fi implinit astazi 64 de ani. Insa, din pacate au trecut mai bine de treisprezece ani de cand a parasit aceasta lume. Cu toate acestea, artistul era intr-o forma excelenta cu putin timp inainte de moarte si se pregatea sa revina pe scena muzicala.

Secretul din spatele miscarii celebre a lui Michael Jackson

Michael Jackson este renumit pentru hiturile sale, dar mai ales pentru miscarile de dans emblematice, cum ar fi moonwalk. Dar o anumita miscare, in special, a iesit in evidenta fata de toate celelalte dintr-un motiv foarte specific. Este imposibil de reprodus din punct de vedere fizic. Stiinta sustine imposibilitatea de a stapani faimoasa inclinatie antigravitationala a lui Jackson.

In 1987, Michael Jackson a lansat videoclipul piesei Smooth Criminal. Acesta a uimit publicul din intreaga lume cu o miscare care sfideaza gravitatia, aplecandu-se inainte la un unghi uluitor de 45 de grade. Dar cum reusea de fapt artistul sa sfideze gravitatia?

Motivul absurd pentru care Sharon Stone a fost parasita de un partener

Cum reusea megastarul sa puna in scena o asemenea miscare

Intr-un studiu din Journal of Neurosurgery, o echipa de oameni de stiinta a dezvaluit cum a reusit Michael Jackson sa efectueze inclinarea antigravitationala. Limita medie a corpului pentru aplecarea cu spatele drept este de 20 de grade. Dupa aceea, corpul se rupe in jumatate sau, oricine ar incerca miscarea, ar cadea. Inclinatia lui Michael Jackson, au calculat specialistii, era la un unghi de 45 de grade. Deci, cum ar fi putut artistul sa se aplece de mai mult de doua ori mai departe decat toti ceilalti? Dupa cum s-a dovedit, a avut ceva ajutor. Se pare ca secretul lui ar fi fost pantofii.

In 1993, Jackson si-a creat propriul design de pantofi, care i-a permis sa realizeze aceasta performanta imposibila. In pantof avea un triunghi pe care l-a prins intr-un loc potrivit de pe podeaua scenei. Imediat inainte de a se inclina, o tija de metal a tasnit de pe scena in talpa pantofilor, care l-a blocat pe loc. De acolo, picioarele lui au ramas ferme pe podea si era liber sa se aplece. Acest pantof secret ar putea sa nu fie o surpriza pentru unii, dar poate fi mai mult decat o incaltaminte eleganta. Totul se reduce la centrul de greutate. Si corpul lui Michael Jackson a jucat un rol important.

Meghan Markle a dezvaluit detalii nestiute din timpul nuntii sale cu printul Harry: „Nu am putut sa impartasesc acest lucru pana acum”

Chiar si cu un truc special, este o miscare greu de realizat

Oricat de mult am dori sa credem ca MJ a reinventat legile fizivii, un brevet inregistrat sub numele sau arata ca miscarea a fost realizata cu o inventie inteligenta. Acest lucru a fost sustinut si de cercetatorii de la Institutul Postuniversitar de Educatie si Cercetare Medicala din India.

„Dar chiar si cu incaltaminte special conceputa si sprijinul membrului de carlig, miscarea este incredibil de greu de realizat.”, ar fi declarat specialistii.  Necesita forta nucleului atletic din partea muschilor spinali intariti si a muschilor antigravitationali ai membrelor inferioare.

Cercetatorii au descoperit ca artistul a pastrat cea mai mare parte a tensiunii posturii in calcaiul lui Ahile. Fara pantofi, chiar si dansatorii profesionisti nu ar putea face decat o inclinare maxima de 25 pana la 30 de grade.

Oricine ar incerca sa realizeze aceasta miscare, sigur s-ar rani. Mai multi fani ai lui Michael Jackson au incercat sa copieze aceasta miscare si au esuat, ranindu-se adesea in eforturile lor, au avertizat medicii.

„Sansele de ranire a gleznei sunt semnificative. Ai nevoie de muschi puternici si de un sprijin bun in jurul gleznei. Nu este un truc simplu”, a mai declarat un medic specialist.

Articole din aceeasi categorie