21.02.2022
S-a nascut la Chisinau, dar a ajuns sa joace in „Star Trek”. Actorul celebru din SUA, Boris Lee Krutonog a dezvaluit cum e sa fii un star american si care sunt planurile sale - VIDEO

Nascut aici la Chisinau, inca pe timpul Uniunii Sovietice, a ajuns sa joace in filme peste ocean, inclusiv in una din partile Star Treck. Zilele acestea, s-a intors acasa pentru o misiune foarte importanta. Invitatii emisiunii „O Seara Perfecta” au fost actorul Boris Lee Krutonog, care a venit alaturi de scriitorul Denis Rosca. In cadrul emisiunii, actorul a povestit care a fost drumul sau spre faima, cu cine dintre actorii renumiti a reusit sa lucreze si ce planuri are el pentru viitorul apropiat. 

Chiar daca s-a nascut in Moldova, Boris Lee nu vorbeste limba romana, ci doar limba rusa si engleza. Actorul a venit in Chisinau deoarece a fost invitat sa joace intr-un film. „Noi avem impreuna cu domnul Boris un prieten comun, care se numeste Vadim Moldovan. In ultima perioada, Vadim a facut si face in continuare pasi mari in dezvoltarea culturii tarii, dar si a turismului. Ei fiind prieteni inca din facultate, Vadim l-a invitat pe domnul Boris sa joace intr-un film care va aborda tema turismului nevalorificat al tarii noastre”, a spus Denis Rosca. 

Are un admirator secret! Interpreta Dana Marchitan a fost surprinsa cu un cadou deosebit in platoul emisiunii O Seara Perfecta. Vezi despre ce este vorba: „Vreau sa iti spun ca imi este foarte placut” - VIDEO

Pentru prima data in viata lui, Boris a fost intrebat de ce totusi „Lee”, iar raspunsul sau a fost: „Cand am mers in SUA, unde am devenit actor, imi doream sa fiu ca toti, sa nu fiu „rus” si am decis sa adaug numelui meu „Lee”, care vine de la Livovici, eu fiind Boris Livovici”.

„Cand eram mic, aveam vreo 12 ani, am citit o trilogie scrisa de Theodore Dreiser, intitulata „The Financier” (Finantistul), unde principalul personaj a devenit la 20 de ani un mare om de afaceri, avea multe iubite si eu am decis ca vreau si eu sa devin ca el. Intre timp, mie mi-a aparut o idee. Am absolvit Universitatea din New York, am devenit inginer si dintr-o simpla intamplare am devenit actor. Eu lucram pe strada Avenue din New York si vedeam de la fereastra cum multe fete intrau si ieseau din cladirea de peste drum si eu am decis ca orice nu ar fi acolo, vreau sa ma alatur acestor fete frumoase. Am batut la usa, iar acolo era de fapt o scoala de actorie”, a mentionat Boris Lee. 

Primul sau rol in film, Boris l-a primit tot dintr-o simpla intamplare. „Eram la o petrecere si a venit la mine un barbat si mi-a spus ca seaman cu un barbat rus si m-a intrebat daca nu cunosc limba rusa. Eu i-am zis ca o cunosc si el a zis ca are nevoie de un actor pentru rolul unui barbat rus. In acel film eu am spus doar un cuvant, dar cred ca l-am spus atat de bine, ca dupa aceea au venit multe propuneri pentru proiecte si filme noi. Atunci am spus „Amazing”, care in traducere inseamna - incredibil”.

Nu a venit in Moldova circa 30 de ani. „Eu cumva m-am adaptat la viata din SUA, m-am dat in arta, am devenit producator, actor, am deschis o afacere. Totusi, cu vreo 5-6 ani in urma, am inceput sa simt dorul de aceasta tara. Asa s-a intamplat ca eu am aparut si in cartea pe care Denis a scris-o, aveam si cunoscuti care mereu imi spuneau sa vin aici. Si cand am venit, am inceput deodata sa filmam totul, pentru a arata tuturor cat e de frumoasa Moldova”.

Este invingatoare in lupta cu cancerul, iar povestea ei este urmarita de milioane de oameni pe TikTok! Ecaterina Gurscaia a povestit succesul pe aceasta platforma si povestea sa cu happy end - VIDEO

Cand s-a intors in tara dupa 30 de ani, Boris spune ca practic nimic nu s-a schimbat. „Caldura aceasta a lumii de aici, a ramas aceeasi. Mi-a placut foarte mult cum s-a combinat arhitectura cea veche cu cea moderna. Am avut o intalnire cu studentii de la regie si actorie si simt cum ei se trag si aspira spre a se schimba, spre a crea. Mi-a fost foarte placut a vad asta”.

Este deja de ceva timp in Moldova si lucreaza la un proiect care va promova turismul si cultura tarii noastre. „Este un proiect mai neobisnuit. Noi filmam realitatea mea personala, deoarece eu doar tot nu degeaba m-am intors aici. Eu eram in cautarea a ceva. Acest proiect este ceva mai sufletesc, mai adanc, nu este doar un film obisnuit. Noi nu stim singuri ce v-a fi, eu nu stiu si merg pur si simplu asa cum eu simt”, mentioneaza Boris Lee. 

Filmul va fi lansat probabil in aceasta vara. „Acest proiect nu este doar un film, este ceva mai mult. Ar fi foarte fain daca toti ar reveni in tara, pentru a se impartasi cu trairile lor, cu ceea ce simt. Scopul nu este de a face un film, este mult mai mult”.

Dupa 30 de ani, actorul spune ca nu mai are pe nimeni aici. „Nu a mai ramas nimeni. Am doar prieteni, Vadim si Denis. Sora mea s-a nascut in Telenesti, mama si bunelul au fost din Orhei”.

Initial avea visul de a deveni un star american, insa dupa spusele invitatului, visul se poate schimba cu timpul. „Sa presupunem ca mi-am implinit visul american. Mi-am atins scopul si am inteles ca nu stiu ce e mai departe. Toata viata am fugit spre ceva. La 12 ani imi doream sa devin om de afaceri. Cand am ajuns in SUA am vrut sa creez. Am devenit actor, apoi producator. Cred ca visul meu undeva s-a implinit, dar undeva inca nu, deoarece mereu apar intrebari noi. Noi mereu incercam sa cautam un sens in tot. Acest lucru ne face viata mai interesanta, deoarece niciodata nu stii ce este mai departe. Mereu ne gandim ca ceea ce a fost a fost foarte frumos si interesant, dar eu cred ca cel mai interesant ma asteapta in viitor”.

„Eu am lucrat cu toti, dar asta nu inseamna ca eu sunt cu toti prieten. Pot spune ca prietenesc cu actorul Ben Stiller, Billy Bob Thornton. Am lucrat cu foarte multi actori buni si renumiti. Eu am inteles ca ei sunt la fel ca si noi. Toti au probleme, toti sunt oameni simpli”, spune Boris. 

Cum l-a cunoscut Valeria Lungu pe iubitul ei. Influencera a vorbit pentru prima data despre asta: „Suntem compatibili energetic si nu, nu este roman” - FOTO

Actorul spune ca el a avut mai multe roluri care l-au marcat. „Cred ca primul si cel mai neobisnuit rol l-am avut in filmul „Vanatoarea lui Octombrie Rosu”. Simteam ceva straniu cand ma filmam. „The Italian Job” - am jucat un rol foarte interesant atunci. Am jucat si intr-un serial, in ultimile patru sezoane ale „The Americans”. A fost un serial foate puternic, ei doar aprindeau camerele de filmat si noi cream pe loc”, spune actorul Boris Lee Krutonog. 

Articole din aceeasi categorie