03.06.2022
Renumitul fotbalist Pele i-a scris o scrisoare lui Vladimir Putin despre situatia actuala din Ucraina: „Totul este in mainile noastre” - FOTO

Legendarul fotbalist Pele a scris pe pagina sa de Instagram o scrisoare deschisa, dedicata presedintelui Federatiei Ruse, Vladimir Putin, in care l-a rugat sa inceteze razboiul din Ucraina. 

„Vladimir Putin, eu as vrea sa ma folosesc de moment, pentru a va ruga: opriti totul. Nimic nu poate justifica violenta. As vrea sa folosesc acest meci ca pe o posibilitate de a veni cu o rugaminte speciala: opriti tot ce se intampla acum! Nu poate continua in acelasi mod”, a spus fotbalistul. 

WOW! Va fi realizat un documentar despre trupa ucraineana Kalush Orchestra. Afla mai multe detalii despre proiect

„Ucrainenii vor macar pe 90 de minute sa uite de toate tragediile ce au loc in tara loc. Calificarea la Cupa Mondiala este deja o sarcina dificila. Ea este practic imposibila, cand in joc sunt puse atat de multe vieti. Acest conflict este vicios, nejustificat si nu aduce nimic altceva decat durere, frica, groaza si suferinta. 

Aceste lupte exista doar pentru a desparti popoarele, a le face dusmani. Am trait opt decenii in care am vazut razboaie si lideri care sunt plini de ura, doar pentru ca vor sa isi tina in siguranta poporul. Trebuie sa evoluam, sa ne dezvoltam, nu sa dam inapoi”. 

Pele si-a amintit si de intalnirea cu presedintele rus, care a avut loc la Moscova in anul 2017 si a afirmat ca nici prin cap nu-i putea trece ca asa ceva se va intampla. 

Interpreta ucraineana Slava Kaminskaya este nemultumita de viata sa din Olanda: „Nu este pentru mine...” - VIDEO

„Cand ne-am intalnit si ne-am zambit larg unul altuia, ne-am strans mana unul altuia cu putere, nici nu am putut sa ma gandesc ca vom deveni atat de departe unul de altul. Posibilitatea de a opri acest conflict este in mainile noastre. In mainile pe care eu le-am strans in anul 2017 la Moscova, in timpul ultimei noastre intalniri”. 

Anterior, un balerin, actor si coregraf Mihail Baryshnikov, care locuieste in strainatate, s-a adresat presedintelui rus printr-o scrisoare deschisa, care a vorbit despre razboiul din Ucraina.

Sursa FOTO: Instagram 

Articole din aceeasi categorie