30.07.2024
Relația dintre părinți și copii! Psihologul Olesea Ghilaș vine cu sfaturi pentru adulții „răniți” care „rănesc” la rândul lor pe cei mici

Relația dintre părinți și copii este complexă și poate fi influențată de experiențele și traumele personale ale părinților. Psihologul Olesea Ghilaș oferă recomandări pentru adulții care, din diverse motive, ajung să-i rănească emoțional pe copiii lor. 

Adulții răniți își rănesc copiii, iar acest lucru se va întâmplă atât timp cât părinții nu se vor ocupa de propria lor vindecare și dezvoltare.

Psihologul Olesea Ghilaș a menționat că ceea ce suntem astăzi este expresia copilăriei noastre: „Felul în care sunt mamă astăzi depinde în mare măsură de felul în care a fost mama mea. Iar destinul mamei mele depinde de părinții ei și așa mai departe. Cu toții suntem rodul istoriei noastre de familie”.

Performanță legendară pentru Judo-ul din Republica Moldova, două medalii de bronz la Jocurile Olimpice! Adil Osmanov se întoarce acasă învingător - VIDEO

Dacă am fost criticată

„Voi repeta aceste lucruri cu copiii mei. Pentru că pur și simplu nu cunosc niciun alt scenariu”, a mai spus psihologul.

Dacă părinții mei m-au iubit condiționat

Olesea a explicat că: „Exact așa voi proceda și eu cu copiii mei. Pentru că aceasta este singura modalitate de educație pe care o cunosc”.

Mercur retrograd din 5 august până pe 28 august! Care sunt sfaturile astrologului Corina Leonte pentru acestă perioadă: „Pentru a reuși va fi nevoie de mai mult...” - FOTO

Până când nu conștientizăm istoriile noastre de familie, până nu recunoaștem traumele noastre din copilărie vom continua să ne rănim copiii, susține specialista.

„Vreau să știi că vindecarea este posibilă! Tu poți opri transmiterea traumelor de familie către copiii tăi. Poți să le oferi o experiență nouă. Poți împiedica ca greșelile părinților tăi să afecteze viața copiilor. Este mai mult decât posibil. Investește în tine, în vindecarea și dezvoltarea voastră. Învață cum să fii un ADULT PUTERNIC ȘI BUN. Un adevărat exemplu pentru copii tăi”,  a concluzionat psihologul.

Relația dintre părinți și copiii! Psihologul Olesea Ghilaș vine cu sfaturi utile pentru adulții răniți care rănesc la rândul lor copiii - FOTO

Articole din aceeasi categorie