30.07.2024
Performanță legendară pentru Judo-ul din Republica Moldova, două medalii de bronz la Jocurile Olimpice! Adil Osmanov se întoarce acasă învingător - VIDEO

Sportivul moldovean Adil Osmanov, în vârstă de 24 de ani, a câștigat ieri, 29 iulie, finala mică pentru medalia de bronz la categoria de 73 de kilograme, la proba sportivă Judo. Pentru Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris, ediția 2024, aceasta este a doua medalie în palmaresul lotului național olimpic. 

Judocanul Adil Osmanov a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris! În finala mică a categoriei de greutate 73 de kilograme, el l-a învins pe italianul Manuel Lombardo, campion european în 2021 și dublu vicecampion mondial.

„Adil Osmanov aduce a doua medalie de bronz pentru Republica Moldova. Felicitări, Adil! Ai debutat curajos, ai luptat cu pasiune și ai fost răsplătit din plin. Un mare bravo echipei de antrenori și tuturor celor care te-au susținut”, a scris președintele Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Drumul spre Paris! Povestea paralimpicului Ion Basoc: „În 2017 am început să-mi pierd brusc vederea. În câteva săptămâni de la 100% a ajuns la 2%” - VIDEO

Adil a dezvăluit că este fericit de câștigul lui, dar îi pare rău că tatăl lui nu l-a putut vedea: „Îi dedic medalia tatălui meu care nu a supraviețuit până a mă vedea aici, însă enorm de mult şi-a dorit asta”.

Astăzi, va debuta la Paris și Mihail Latîșev. El îl va întâlni la 81 de kilograme pe georgianul Tato Grigalashvili, campion mondial în ultimii trei ani! 

Judocanul Mihail Latîșev s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Cinci cupluri regale care s-au îndrăgostit la Jocurile Olimpice. Poveștile lor de dragoste bat orice film

Un alt judocan moldovean, Denis Vieru, s-a ales cu medalia de bronz la categoria de greutate de 66 de kilograme.

The top leadership of the country: the Republic of Moldova is proud of the  medal obtained by Denis Vieru

Alimentele pe care trebuie să le eviți dacă vrei să scapi de celulită - FOTO

Articole din aceeasi categorie