03.06.2022
Regizorul ucrainean, Alan Badoev i-a invitat pe ucraineni sa povesteasca despre prima lor zi de razboi - aceste istorii vor fi incluse intr-un film documentar: „Lumea trebuie sa cunoasca adevarul...”

Cunoscutul regizor din Ucraina, Alan Badoev a propus ucrainenilor sa isi impartase amintirile din prima lor zi de razboi. Aceste povesti vor fi incluse in filmul sau documentar, care se va numi „Dovga doba”.

Badoev a afirmat ca acest razboi i-a schimbat radical gandirea si acum el vede altfel viata. De asemenea, el a mentionat ca acum el se straduie sa lucreze asupra crearii granitelor culturale dintre Ucraina si Federatia Rusa. 

In filmul sau documentar, Badoev planuieste sa arate ultima zi din viata pasnica a ucrainenilor si inceputul unei noi zile, cand pe 24 februarie toate familiile ucrainene s-au trezit de la sunetul bombelor si al sirenelor. 

Solistul trupei Bumboks, Andrei Hlivniuk a spus ce va face cu bucatica de obuz, care i-a ranit fata in timpul luptelor

„Razboiul dintre Rusia si Ucraina este de fapt primul razboi care este inregistrat de fiecare soldar si civil pe un telefon, video recorder sau alt gadget, zilnic, in format 360°, din diferite parti ale tarii noastre. Datorita acestui lucru, lumea poate vedea ce se intampla in tara noastra. Scopul nostru este de a culege aceste marturii, aceste fragmente si, prin povestile personale ale ucrainenilor si a experientelor lor, sa cufundam lumea in ceea ce fiecare dintre noi trece acum, atinge, sa vada emotiile pe care noi le traim chiar acum, pentru ca in spatele fiecarei case distruse, in spatele fiecarei bombe si obuz care explodeaza - se afla o poveste, o soarta distrusa - ceea ce se poate intampla cu fiecare om de pe planeta. Lumea trebuie sa cunoasca aceste istorii”, a spus Badoev. 

Regizorul a mentionat ca filmul va deveni o cronica a razboiului prin ochii ucrainenilor, scenariul caruia este scris in fiecare zi de poporul ucrainean.

Care este cauza mortii Elenei Yasevich, castigatoarea „Bitva Ekstrasensov”: „Nu isi putea misca picioarele...”

„Scopul proiectului este de a nu da lumii posibilitatea de a se deprinde cu razboiul si de a deveni indiferent”, au mentionat creatorii filmului. 

Sursa FOTO: Instagram

Articole din aceeasi categorie