14.03.2022
Regizorul Timur Bekmambetov urmeaza sa filmeze un film documentar despre razboiul ruso-urainean. Acesta a catalogat situatia de acolo - „Un dezastru grandios”

Regizorul si producatorul rus Timur Bekmambetov a catalogat drept un „dezastru grandio si o adevarata treagedie” ceea ce se intampla astazi in Ucraina. Pe aceasta tema, el a vorbit intr-un interviu acordat editiei americaneDeadline. 

„Este lumea in care am trait si este sfasietor sa o vedem destramandu-se peste noapte.”,a afirmat el.

Regizorul s-a nascut in Kazahstan, dar o mare parte din tinerete si-a petrecut-o in Ucraina. 

La moment, acesta se afla in Israel si se pregateste sa filmeze poiectul documentar DWW1, care isi propune sa analizeze razboiul ruso-ucrainean. 

Noul proiect va fi partial inspirat de primul film al lui Bekmambetov, "Escape from Afghanistan", despre transferul trupelor sovietice in aceasta tara.

Fondatorul Telegram Pavel Durov - ironic la adresa rusilor ramasi fara Instagram! Ce spune creatorul celei mai populare platforme valabile acum in Rusia - FOTO

„Acest lucru atrage atat de multe paralele cu ceea ce se intampla acum - nu numai in ceea ce priveste campania militara in sine, ci si in ceea ce priveste modul in care oficialii induc in eroare publicul cu privire la actiunea militara. Singura diferenta este ca de data aceasta exista mai multe rani, deoarece oamenii le primesc nu numai pe campul de lupta real, ci si in spatiul digital.

Vom colecta dovezi si povesti despre modul in care spatiul digital, pe de o parte a devenit un instrument nepretuit pentru obtinerea de informatii operationale de pe campul de lupta, dar, pe de alta parte, un mijloc de raspandire a falsurilor si a materialelor inselatoare. Razboiul fara precedent pe retelele de socializare ridica intrebari cu privire la modul de combatere a polarizarii, a violentei, a discursurilor de incitare la ura, a dezinformarii si a propagandei si a modului de asigurare a accesului la informatii verificate si fiabile.” ,a scris el. 

„Baby loading...” Reporterul iSanatate este pe ultima suta de metri si va aduce pe lume primul sau copil! Afla de la sotul ei cat de mult s-a schimbat Cristina Gonta in aceasta perioada: „Noi ca barbati trebuie sa fim alaturi” - VIDEO

In Rusia, Bekmambetov a devenit celebru pentru filmele "Night Watch", "Day Watch", "Christmas Trees". Din 2005, regizorul a inceput sa lucreze la Hollywood, unde a filmat "Ben-Hur", "War of Currents", "Phantom" si alte filme. In Los Angeles, el a cumparat si casa in care locuia Walt Disney. Bekmambetov este casatorit cu Natalia Fishman, asistenta a presedintelui Republicii Tatarstan.

Sursa FOTO: Google

Articole din aceeasi categorie