07.03.2022
Razboiul - in ochii unui locuitor din Kiev! Antreprenorul Alexander Prokhorenko si-a pus la dispozitia vecinilor, bucataria restaurantului sau: „Le pregatim micul dejun, pranzul, cina” - VIDEO

Daca multi au ales sa fuga din calea razboiului el a decis sa ramana si sa ajute cum poate. Este vorba despre Alexander Prokhorenko, un locuitor al orasului Kiev care relateaza pe retelele de socializare tot ce se intampla de la inceputul razboiului. Intr-un reportaj marca O Seara Perfecta barbatul a decis sa povesteasca cum e situatia in aceste momente in capitala ucraineana.

Exact in momentul in care Alexandr povestea despre ceea ce se intampla pe strazile Kievului, s-a declansat sirena. De o saptamana a devenit o normalitate pentru cei din Ucraina sa se trezeasca si sa se culce cu acest sunet tipator.

„Asta continua de cateva zile. Dormim in subsoluri. Intr-atat de tare m-am obisnuit cu aceasta sirena, noi toti dormim cate 3-4 ore.”, a povestit tanarul.

A fost voluntar la Moldexpo si i-a placut aceasta experienta! Ce spune interpretul Denis Midone despre razboiul din Ucraina, dar si daca isi doreste sa se lanseze pe piata ruseasca: „Eu sunt o persoana apolitica, dar...” - VIDEO

Alexandr Prokhorenko s-a nascut la Kiev si este un atreprenor de succes. Odata cu inceperea razboiului tanarul a decis sa ramana la Kiev, fiind activ pe retelele de socializare.

„Eu eram acasa, m-am trezit de la faptul ca sirenele au inceput sa se auda. Ne-au spus ca bombardeaza Kievul. Prima idee a fost sa fug undeva, insa acesta a fost doar o idee. Toti au coborat in parcare, erau panicati, voiau sa plece undeva. Primul lucru pe care l-am facut a fost sa imi sun familia, prietenii si angajatii mei. Le-am spus ca ii astept si cine poate, sa isi faca bagajul si sa vina la mine.”, isi aduce aminte Alexander.

Cand a vazut ca au venit multe persoana la el, acesta a luat decizia de a ramane. „Nu aveam niciun drept moral de a ma duce undeva.”

Intrucat in aceasta perioada este important sa fim mai uniti ca niciodata, antreprenorul si-a pus la dispozitia vecinilor din blocul in care traieste, bucataria restaurantului sau. „Noi avem un rastaurant si ajutam locuitorii blocului nostru. Le pregatim micul dejun, pranzul, cina. Si prietenii mei au rastaurante, ei tot nu pleaca.”, a povestit tanarul.

Dupa ce si-a exprimat opinia despre razboiul din Ucraina, concertul lui Valerii Meladze a fost anulat: „De ce v-ati legat anume de noi?”

Alexandr Prokhorenko a ramas impresionat de modul in care cei din Republica Moldova ajuta refugiatii.

Articole din aceeasi categorie