15.08.2022
Printul Harry a cerut de la anchetatorii francezi mai multe detalii despre moartea mamei sale. De ce credea Printesa Diana ca va fi asasinata

Harry a inceput cercetarile. Printul vrea sa desluseasca misterul din jurul mortii mamei sale.

Printesa Diana a murit pe 31 august 1997, in urma unui tragic accident de masina la Paris. Acum, autoritatile franceze sustin ca ducele de Sussex le-a cerut mai multe detalii despre accident.

Mezinul familiei Durbala a implinit 3 anisori! Vezi colectia minunata de poze realizata cu ocazia sarbatorii: „Am meritat sa am un baiat ca tine?!” - FOTO

„Au existat abordari care sugereaza ca Printul Harry se concentreaza intens pe obtinerea mai multor informatii despre moartea mamei sale”, a spus intr-un interviu recent o sursa, care ar fi fost implicata in investigatia initiala a mortii Dianei. „Exista o multime de oameni in Franta care isi amintesc de noaptea accidentului”, a adaugat sursa. „Este normal ca fiul Dianei sa vrea sa afle mai multe despre asta pentru cartea lui”.

Desi nu este clar exact ce fel de informatii cauta Harry, exista, fara indoiala, mistere de explorat in spatele mortii ei socante.  Diana a marturisit odata, intr-o conversatie cu un fost bodyguard, ca e ingrozita ca ar putea fi asasinata. Barbatul care are acum 60 de ani fusese insarcinat sa-i pazeasca pe Diana si Dodi Fayed in timp ce acestia erau in vacanta in St. Tropez, la sfarsitul anilor '90. El a spus despre Diana ca era  fericita si se distra in vacanta . Ba mai mult, se trezea in fiecare dimineata la 7 si discuta cu Sansum. Cu toate acestea, avea momente cand se intrista.

„I-am vazut lacrimile cand a aflat de uciderea prietenului ei, designerul de moda Gianni Versace ”, a spus fostul bodyguard Lee Sansum . „Mi-a incredintat propriile temeri ca ar putea fi asasinata intr-o zi. M-a intrebat daca eu cred ca uciderea lui a fost o crima profesionista. Credeam ca a fost”.

„Apoi a spus ceva de care imi amintesc mereu: <<Crezi ca imi vor face asta?>> Tremura si din tonul ei era clar ca ea chiar credea ca se putea intampla, oricine ar fi fost „ei””, a mai spus Lee/ „Am petrecut-o ceva timp asigurand-o ca nimeni nu va incerca sa o ucida si ca era in siguranta cu noi, dar cu siguranta credea ca exista riscul ca intr-o zi sa fie asasinata ”, a mentionat el despre temerile Dianei.

Sansum a recunoscut, de asemenea, ca are convingerea ca Printesa ar mai fi in viata si astazi daca ar fi fost cu ea in noaptea accidentului.

„As fi putut fi eu in masina aceea. Cand am aflat ca nu purtau centurile de siguranta in accident, am inteles de ce nu au supravietuit. Asta nu ar fi trebuit sa se intample", a continuat el. „Era o practica obisnuita ca familia sa poarte centurile de siguranta. Era ordinul sefului, tatal lui Dodi, Mohamed Fayed . Dodi, in special, ura sa poarte centurile de siguranta si eu am insistat mereu asupra acestui lucru”. 

Maia Sandu - din nou la drumetie! Vezi cum arata presedintele intr-o zi libera de la munca si cum a petrecut timpul alaturi de un grup de tineri - FOTO

Harry a anuntat pentru prima data lansarea cartii care ii aduce 20 de milioane de dolari anul trecut. Primul sau memoriu este programat pentru toamna anului 2022. Au circulat zvonuri ca lansarea cartii va fi amanata, asta dupa ce Penguin Random House nu a reusit sa o anunte printre volumele din toamna. 

Se crede ca ducele de Sussex isi va ataca in carte fratele si tatal, dar nu va spune nimic rau despre Regina.

„Daca aceasta carte va aparea anul acesta, asa cum a fost planificata initial, ar trebui sa fie in lista de promovare a editorului – cu exceptia cazului in care planuiesc o surpriza sau a existat o intarziere”, a spus o persoana din anturajul familiei regale.

Harry, in varsta de 37 de ani, a dat vina pe tragedie pentru problemele sale, pe care a incercat sa le rezolve cu bautura si droguri.

Cu cinci ani in urma – cu mult inainte sa se gandeasca sa scrie o carte – Harry i-a invitat pe prietenii mamei sale sa impartaseasca amintiri si fotografii private cu ea.

Articole din aceeasi categorie