25.09.2024
Primul moldovean care a câștigat „Cupa Mondială la Acordeon”, concert unic, la Chișinău! Radu Rățoi va evolua alături de o cunoscută vioristă de talie internațională: „Ne-am uitat unul la altul și ne-am întrebat dacă...” - VIDEO

Toamna vine cu „Mistere în Armonie” la Sala cu Orgă. Concert pentru care acordeonistul Radu Rățoi a revenit acasă. Mai multe detalii despre eveniment a povestit artistul în cadrul unui interviu marca O Seară Perfectă. 

Când cântă la acordeon, Radu nu se gândește la nimic, este pur și simplu prezent pe scenă, trăind fiecare notă. „Încerc să transmit emoțiile, dar nu am un plan anume. La concerte, de obicei, am o stare specială. La ultimul concert din Chișinău, în ianuarie, am cântat 12 părți dintr-o suită foarte mare, iar când am început-o pe cea de-a doisprezecea, m-am speriat și nu-mi imaginam cum le-am cântat pe toate, timpul a trecut atât de repede”, a povestit acordeonistul.

Gustă ceva nou și ușor de pregătit! Supă de roșii de la food blogger-ul Sabina Rusnac - VIDEO

După ce cântă în scenă, simte oboseală, dar e un semniment plăcut, spune Rățoi: „După ce cânți 12 părți, ești obosit, spatele foarte tare doare, însă este o durere dintr-asta plăcută”.

„Mistere în Armonie” se numește concertul la care urmează să evolueze Radu la Sala cu Orgă, joi:„Denumirea concertului a fost stabilită de comun acord, cumva în dependență de programul pe care l-am setat pentru acest concert. Sper să fim în armonie pe scenă, și nu doar eu cu viorista, ci și împreună cu publicul. Am pregătit câteva mistere, iar cei din sală vor avea posibilitatea să le descopere”.

Korina Ankin și-a descoperit un nou hobby! Care este acesta, dar și cum arată stilista după ce a născut: „Starea mea interioară contează și eu pun prioritate pe...” - VIDEO

Invitatul serilor perfecte va urca pe scenă alături de o vioristă cunoscută din Europa. „Ana Lipkins-Mazor este o vioristă din Europa. Ne-am cunoscut chiar la Filarmonica din Berlin, cântând la un concert. Ne-am uitat unul la altul și ne-am întrebat dacă ne gândim la celeași chestii. Instant am înțeles că vrem să cântăm unul alături de altul. Combinația dintre acordeon și vioară nu este foarte mult întâlnită, însă avem piese originale. Colaborarea noastră a început într-un loc destul de important pentru muzică”, a explicat acordeonistul.  

Se spune că nu toate instrumentele sunt compatibile între ele, însă... „Cred că, contează mult talentul tău pentru că, am auzit multe păreri, precum că acordeonul nu sună bine cu pianul, dar eu am cântat așa și m-am convins că sună. Contează mult piesa, cum sunt adaptate pentru această combinație și deja de măiestria interpretului”, a spus Rațoi.

Cleopatra Stratan se confruntă cu probleme cu vederea, încă din copilărie. Ce diagnostic a primit: „Din păcate, operație nu este”

„Este un proiect de lungă durată, la Chișinău. Acesta este al treilea concert al nostru, sperăm să ajungem la cea de-a 30-a ediție”, a continuat invitatul. 

Anterior, Radu Rățoi a susținut concerte și alături de flautistul Ștefan Diaconu: „Cânt și cu Ștefan, eu încerc să promovez foarte mult acordeonul, solo nu pot să ajung la publicul pe care mi l-aș dori. Diferite combinații cu artiști sunt mereu binevenite”.

SURSĂ FOTO: Facebook/ Radu Ratoi 

Articole din aceeasi categorie