15.03.2022
Prima fotografie cu Marina Ovsianikova, dupa ce a fost arestata pentru ca a protestat fata de invazia rusa din Ucraina - FOTO

Dupa ce a intrat in cadru in timpul unei emisiuni de stiri in direct, purtand o pancarta pe care scria „Nu Razboiului”, criticand astfel invazia rusa din Ucraina, Marina Ovsianikova a fost de negasit aproape 19 ore. Aceasta a fost retinuta de politie imediat dupa gest, dar avocatii grupurilor pentru drepturile omului au declarat pentru The Washington Post ca nu au putut sa o localizeze pe editorul postului tv Pervii Kanal.

Ulterior, pe retelele sociale a aparut marti dupa-amiaza o fotografie cu ea, insotita de un avocat, asteptand sa fie judecata la Tribunalul Ostankino din Moscova. 

Imaginea a post publicata de jurnalistul Kevin Rothrock pe twitter. Marina Ovsianikova se afla alaturi de un om recomndat ca fiind avocat. Poza este insotita de o postare de pe un canal de Telegram in care se mentioneaza: „La fel ca multi avocati din Belarus, Anton Gashinsky a fost deposedat de licenta in urma faptului ca a participat la proteste ampotriva regimului. Dar in septembrie a promovat cu succes examenul pentru obtinerea statutului de avocat in Biroul Administrativ al Regiunii Moscova”. 

La randul sau, Will Vernon, producator principal la sectia BBC News din Moscova, a postat aceeasi poza pe twitter, facand cateva precizari„Marina Ovsianikova, care a organizat aseara un protest impotriva razboiului in timpul programului de stiri TV in direct, se prezinta acum in instanta de la Moscova. Ea este acuzata de „organizarea unui eveniment public neautorizat” (protest). Pedepsele posibile pe care le risca sunt: amenda de 30.000 de ruble (adica 200 de lire sterile)/serviciu comunitar/pana la 10 zile inchisoare”. 

„Nu noi ti-am dat viata, tu ne-ai dat noua viata...” Anisoara Loghin - mesaj emotionant de ziua fiului sau, Raul - FOTO

Marina Ovsyannikova risca ani grei de inchisoare in temeiul unei noi legislatii ruse care incrimineaza raspandirea asa-numitelor „stiri false” despre armata rusa. Cei gasiti vinovati conform legii risca pana la 15 ani dupa gratii.

Se simte mandra ca a stat nemiscata, in direct, in timp ce in spatele ei, o jurnalista striga: „Nu crede propagandei”. Ce spune prezentatoarea din Rusia Ekaterina Andreeva - VIDEO

Articole din aceeasi categorie