07.03.2022
Prima Doamna a Ucrainei, mesaj disperat pe retelele de socializare: „Invadatorii rusi ucid copii. Ii ucid si pe voluntarii care incearca sa ajute”

Olena Zelenskaya vorbeste, in mesajul sau, despre ororile razboiului, solicitand implicarea Occidentului.

In timp ce presedintele ucrainean Volodimir Zelenski transmite trupelor mesaje incurajatoare si inamicului o noua invitatie la negocieri si la sistarea focului, sotia sa, Olena Zelenska, incearca sa rezolve problema umanitara, apeland la clementa guvernului de la Kremlin, dar si la empatia mamelor din Rusia.

Zara anunta ca inchide toate cele 502 magazine din Rusia si opreste productia

Intr-un mesaj disperat postat pe retelele de socializare, ea descrie dramelor copiilor care au murit de la inceputul invaziei rusesti in Ucraina, spunand ca multi dintre ei sunt mor de foame blocati in subsoluri.

“Invadatorii ucid copii ucraineni. Constient si cu cinism", spune Prima Doamna a Ucrainei, ea insasi mama a doi copii.

Designerul Tony Walton a murit la 87 de ani. A castigat trei premii Tony si a avut o cariera impresionanta

"Trebuie sa vorbesc! Deja peste 38 de copii au murit in Ucraina. Si acest numar poate creste in timp ce eu va vorbesc! Cand Federatia Rusa spune invadatorii nu ii ataca pe civili, aratati-le aceste fotografii! Aratati-le chipurile acestor copii care nu au avut sansa sa creasca. Cati trebuie sa mai moara pentru a convinge trupele Rusiei sa inceteze focul si sa permita coridoarele umanitare? Avem nevoie acum de coridoare in orasele atacate cel mai mult in Ucraina! Sute de copii mor acolo in subsoluri fara hrana si fara ingrijiri medicale. Soldatii rusi impusca familiile care incearca sa paraseasca acele cladiri. Ii ucid si pe voluntarii care incearca sa ajute.", spune ea in acest mesaj care e, mai curand, un strigat de ajutor.

Designerul Tony Walton a murit la 87 de ani. A castigat trei premii Tony si a avut o cariera impresionanta

La final, Olena Zelenska a facut un apel catre NATO, sa inchida spatiul aerian de deasupra Ucrainei: "Fac apel la toata mass-media onesta din lume! Spuneti acest adevar teribil: invadatorii rusi ucid copii. Si ei o fac deliberat, trag pentru a ucide, pentru a ne ingenunchea, pentru a impiedica ajutorul umanitar. Aratati-le femeilor rusoaice – spuneti-le ce fac fiii lor in Ucraina! Aratati-le aceste fotografii femeilor rusoaice – barbatii vostri, fratii, compatriotii ucid copii ca ai vostri! Si voi sunteti responsabile personal de moartea fiecarui copil ucrainean pentru ca va dati consimtamantul tacit pentru aceste crime. Tari din NATO: inchideti cerul deasupra Ucrainei! Salvati-ne copiii pentru ca ai vostri sa nu moara maine!”

Articole din aceeasi categorie